15 χρόνια με μοντέλα BMW Χ

Γιώργος Βαρίνος
15 χρόνια με μοντέλα BMW Χ
Όλα ξεκίνησαν με ένα X. Αυτό το γράμμα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σαν ονομασία μοντέλου BMW στα μέσα της δεκαετίας του1980 για να δηλώσει τη χρήση τεχνολογίας 4x4.

Πριν από 15 χρόνια, το γράμμα X αποτέλεσε το σύμβολο μιας νέας κατηγορίας οχημάτων και, ταυτόχρονα ενός πολύ ξεχωριστού είδους οδηγικής απόλαυσης. Η BMW X5 λανσαρίστηκε σαν το παγκοσμίως πρώτο Sports Activity Vehicle, και σύντομα έγραψε ιστορία όχι μόνο στο δρόμο αλλά και σε off-road συνθήκες, προσελκύοντας νέες ομάδες πελατών στη μάρκα. Για μία φορά ακόμα η Γερμανική κατασκευάστρια premium αυτοκινήτων είχε επιδείξει την εξαιρετική ικανότητα που διαθέτει για καινοτόμες, φουτουριστικές φιλοσοφίες οχημάτων. Το λανσάρισμα της BMW X5 το 1999 έθεσε το θεμέλιο λίθο για τη μοναδική, επιτυχημένη ιστορία των μοντέλων BMW X στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτου.

Μετά από 15 χρόνια, μία ολοκληρωμένη οικογένεια BMW X έχει εξελιχθεί από τον ιδρυτή μιας νέας κατηγορίας οχημάτων. Η γκάμα περιλαμβάνει τώρα πέντε μοντέλα BMW X. Σε αυτά προστίθενται τα δύο 4WD σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, η BMW X5 M και η BMW X6 M. Η BMW X5 είναι ήδη η τρίτη γενιά στο είδος της που συνεχίζει την ιστορία επιτυχίας. Η δεύτερη γενιά των Sports Activity Coupe BMW X6 και BMW X3 είναι ήδη στην παραγωγή. Η BMW X1 αποτελεί εγγύηση πολυδιάστατης οδηγικής απόλαυσης στη μικρή κατηγορία. Και η BMW X4, ένα Sports Activity Coupe μοντέλο, συνδυάζει τώρα άκρατο δυναμισμό με σπορ κομψότητα στη μεσαία κατηγορία. Το καθένα από αυτά τα μοντέλα ήταν το πρώτο premium όχημα τους είδους του στο χώρο του ανταγωνισμού. Και η γκάμα θα συνεχίσει να επεκτείνεται τα επόμενα χρόνια. Η BMW X7, ένα εξαιρετικά μεγάλο και πολυτελές μοντέλο, είναι υπό εξέλιξη. Η δημοτικότητα των μοντέλων BMW X, που συνέβαλε αποφασιστικά στο να γίνει η BMW μία από τις παγκοσμίως πιο επιτυχημένες κατασκευάστριες premium 4x4 αυτοκινήτων, εξακολουθεί να αυξάνεται σταθερά. Μέχρι σήμερα, πάνω από 3,3 εκατομμύρια BMW X έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν μία στις τρεις ταξινομήσεις νέων οχημάτων BMW είναι μοντέλο X.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!