Με αλλαγές το Chevrolet Volt/Opel Ampera για το 2015

Γιώργος Βαρίνος
Με αλλαγές το Chevrolet Volt/Opel Ampera για το 2015
Με το νέο σύστημα Voltec θα παρουσιαστεί το νέο Chevrolet Volt/Οpel Ampera για το 2015. Οι αλλαγές θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία στη χρήση ως απόλυτα ηλεκτρικό, ενώ θα διαθέτει πλέον ελαφρύτερες μπαταρίες και έναν νέο κινητήρα 1.500 κ.εκ.

Η General Motors παρακολουθεί στενά, τις συνήθειες των κατόχων Volt και έχει ανακαλύψει πως το 80%, χρησιμοποιούν την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία στις καθημερινές τους μετακινήσεις ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 15% που κάνει διαδρομές μεγαλύτερες των 65 χιλιομέτρων, που εξαντλώντας την ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν το Volt καταναλώνοντας βενζίνη. Έτσι στην προσπάθεια της να καλύψει το μεγάλο ποσοστό 80%, η Chevrolet ανακοίνωσε πως το νέο Volt θα έχει αυξημένη αυτονομία ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Οι μπαταρίες του Chevrolet Volt/Οpel Ampera είναι προϊόν συνεργασίας με την LG Chem και χρησιμοποιούν πέον 192 στελέχη, αντί των 288 στο σημερινό Volt εξοικονομώντας 20% περισσότερο χώρο και 13 kg λιγότερο βάρος από τις υπάρχουσες, ενώ είναι τοποθετημένες πιο χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου, χαμηλώνοντας και το κέντρο βάρους βελτιώνοντας σημαντικά και την οδική συμπεριφορά.

Το σύστημα Voltec στο νέο Chevrolet Volt θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ που λειτουργούν πιο αποδοτικά κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενου ενώ ζυγίζουν 45 kg λιγότερο. Όταν τα δύο μοτέρ λειτουργούν μαζί, όπως θα συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιτάχυνση θα είναι βελτιωμένη κατά 20%, με θεαματικά αποτελέσματα στην επιτάχυνση.

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας εσωτερικής κάυσης, έχει χωρητικότητα 1.5 λίτρα, διαθέτει τροφοδοσία με άμεσο ψεκασμό, υψηλότατη σχέση συμπίεσης 12,5:1, σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων και αντλία λαδιού μεταβλητής πίεσης. Ο βενζινοκινητήρας δεν συνδέεται απευθείας με τους τροχούς, αλλά εκτελεί μόνο χρέη γεννήτριας ρεύματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!