«Χάνει ΗΠΑ, Βραζιλία η Caterham»

Νίκος Τσιώκος
«Χάνει ΗΠΑ, Βραζιλία η Caterham»
Σε αναζήτηση αγοραστή είναι η Caterham, που έχει έρθει σε συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν να χάσει τα Γκραν Πρι σε ΗΠΑ, Βραζιλία.

Το μέλλον της Caterham είναι αμφίβολο, με τη μαλαισιανή ομάδα να αναζητεί αγοραστή, τη στιγμή που έχει τεθεί σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Smith & Williamson, που την ανέλαβε, έχει επιτευχθεί συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν για να απέχει από τα Γκραν Πρι ΗΠΑ και Βραζιλίας, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν ο αγοραστής, αν και οι ομάδες δεσμεύονται με συμβόλαιο να λάβουν μέρος σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος.

«Σε τηλεφωνική συζήτηση σήμερα μεταξύ του Φίνμπαρ Ο'Κόνελ και του Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο κ. Έκλεστοουν συμφώνησε να στηρίξει τους διαχειριστές στην προσπάθειά τους να πουλήσουν την ομάδα της Formula1 σε πρόσωπο με οικονομική δύναμη για να τη διατηρήσει στο μέλλον.

Επίσης, συμφώνησε να δώσει απαλλαγή στην Caterham, ώστε να χάσει τα Γκραν Πρι ΗΠΑ και Βραζιλίας, αλλά με την ελπίδα ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι σε θέση να πάει την ομάδα στο Άμπου Ντάμπι. Ο κ. Κόλιν Κόουλς, πρώην επικεφαλής της ομάδας, προσέφερε σήμερα να παραδώσει τον διαχειριστικό έλεγχο της 1MRT στους διαχειριστές.

Οι δικηγόροι αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στη γραφειοκρατεία για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταφορά. Οι διαχειριστές ήρθαν, επίσης, σε επαφή με έναν αριθμό προσώπων που ενδιαφέρονται και εξέφρασαν την επιθυμία τους να αγοράσουν την ομάδα και ελπίζουν σε μια δοσοληψία με επιχείρηση σημαντικών χρηματοδοτικών μέσων εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπάρχει η ελπίδα ότι ο όποιος αγοραστής της ομάδας θα αναλάβει τους εργαζόμενους για να ξαναρχίσουν τη δουλειά τους στο Λίφιλντ», αναφέρει το δελτίο Τύπου. Από τη μεριά του, ο εκ των διαχειριστών, Χένρι Σίνερς τόνισε πως «η αγορά της περιουσίας θα δώσει στον αγοραστή έτοιμη την πρόσβαση στην F1».

Πάντως, ο Έκλεστοουν δήλωσε στο BBC ότι δε θέλει να χάσει τις ομάδες που βρίσκονται τώρα στο γκριντ. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, όπως κάνουμε με όποιον έχει μια δυσκολία. Είναι λίγο περίπλοκο για να πω κάτι. Θα προτιμούσα να μη χάσω τις ομάδες», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!