Μια φοβερή IDEA από τη Hyundai

Μια φοβερή IDEA από τη Hyundai
Το φεστιβάλ IDEA οργάνωσε η Hyundai, με μηχανικούς νέας κοπής να παρουσιάζουν φρέσκες ιδέες.

Το ετήσιο φεστιβάλ IDEA του τμήματος έρευνας και εξέλιξης που διοργανώνεται στην Κορέα από τη Hyundai, διακρίνεται για τις πρωτότυπες ιδέες που παρουσιάζει.

Το 5ο φεστιβάλ στη σειρά είχε θέμα «φτιάξε ένα καλύτερο μέλλον» και έγινε στο κέντρο τεχνολογία και έρευνας της Hyundai, όπου παρουσιάστηκαν 10 νέα concept τα οποία εξελίχθηκαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Από αυτά τα τέσσερα διακρίθηκαν και θα λάβουν μεγαλύτερη προβολή σε διάφορες εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Με λίγο από όλα κατέβηκαν στο φεστιβάλ IDEA της Hyundai, οι νέοι μηχανικοί με ιδέες για τη μετακίνηση του μέλλοντος. Αυτά που κέρδισαν το ενδιαφέρον ήταν το Carry U, το Length and Width, το Golden Time Rescue και το Hyundai Car-Meleon.

Το Carry U είναι ένα όχημα που μεταφέρει αποσκευές, ενώ μπορεί να μεταμορφωθεί σε σκούτερ για να καλύψει μικρές αποστάσεις, όπως είναι αυτές μέσα σε ένα αεροδρόμιο.

Το Length and Width (μήκος και πλάτος) είναι ίσως το πιο περίεργο όχημα, αφού μπορεί να πάρει διάφορα σχήματα, γυρίζοντας κάθετα ή οριζόντια, προκειμένου να περάσει από στενά μέρη.

Το Golden Time Rescue είναι ένα όχημα διάσωσης, το οποίο διακρίνεται για τη δυνατότητα να κινείται σε διαφόρων ειδών εδάφη, αλλάζοντας τη δομή των ελαστικών του.

Τέλος το Hyundai Car-Meleon είναι προφανώς το πιο άσχημο από όλα, αφού η τετραγωνισμένη σχεδίασή του έγινε με γνώμονα την πρακτικότητα, έτσι ώστε να μπορεί να συνδυάζει τις αρετές ενός σεντάν με ενός πολυμορφικού και ενός φορτηγού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!