Ο Alain Prost οδηγεί το Renault Sport 01

Ο Alain Prost οδηγεί το Renault Sport 01
Τον πρώτο γύρο στην πίστα της Jerez έκανε το Renault Sport 01 με τον Alain Prost πίσω από το τιμόνι του.

Το Renault Sport R.S. 01 έκανε τον πρώτο του γύρο στην πίστα της Jerez στην Ισπανία και σε δημόσια θέα, εμπρός από 58.000 θεατές, στο τέλος του World Series By Renault που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Πίσω από το τιμόνι του εντυπωσιακού αγωνιστικού βρέθηκε ο Alain Prost, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τις επιδόσεις του αυτοκίνητου. «Αυτό είναι ένα νέο βήμα εμπρός για τη Renault, η οποία παρουσιάζει ένα πραγματικό αυτοκίνητο αντοχής».

Δίπλα στον μεγάλο Γάλλο οδηγό, ήταν και ο συμπατριώτης του Jean Ragnotti, ένα επίσης μεγάλο όνομα των αγώνων, όπως και από τους πιο σύγχρονους, ο Sébastien Buemi, ο οδηγός της Red Bull, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν μια πρώτη επαφή με το αυτοκίνητο.

Το R.S. 01 έχει συμπληρώσει ήδη 3.000 αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε διάφορες πίστες και με πολλούς οδηγούς. Η εξέλιξη συνεχίζεται, με στόχο να βγάλουν το καλύτερο από το αυτοκίνητο.

Τη βάση για τη δημιουργία αυτού του αγωνιστικού που θα συμμετέχει στην κατηγορία LM1 αποτελεί ένα μονοκ πλαίσιο carbon, με τον κινητήρα που φροντίζει για τις επιδόσεις του να είναι ένα V6 3,8 λίτρων twin-turbo με περισσότερους από 500 ίππους και 600 Nm ροπής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!