Βλέπει παραμονή στη Lotus ο Γκροζάν

Νίκος Τσιώκος
Βλέπει παραμονή στη Lotus ο Γκροζάν
Ο Ρομάν Γκροζάν βλέπει με... καλό μάτι το ενδεχόμενο να παραμείνει στη Lotus, αφού πιστεύει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει την επόμενη χρονιά.

Για το μέλλον του μίλησε ο Ρομάν Γκροζάν στο espnf1 τονίζοντας πως θα μπορούσε να παραμείνει στη Lotus και την επόμενη χρονιά. Ο Γάλλος πιστεύει ότι η νυν ομάδα θα πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο πρωτάθλημα φέρνοντας το φετινό παράδειγμα της Williams. «Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν εδώ την επόμενη χρονιά και δε θα είναι άσχημα να παραμείνω.

Δε θα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε βαθμούς και κάποιες φορές να είμαστε στο βάθρο. Αν είναι έτσι, τότε θα μπορούμε να δουλέψουμε για το 2016», είπε ο 28χρονος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αλλαγή προμηθευτή κινητήρων από τη Renault στη Mercedes.

«Σίγουρα βοηθάει όλη την ομάδα. Ξέρουμε ότι η Mercedes έχει τον πιο δυνατό κινητήρα στο γκριντ και πως θα έχουμε πλεονέκτημα, οπότε αυτό βοηθάει πολύ τη Lotus. Δεν είναι μια ομάδα που θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, όμως μπορεί να φτιάξει ένα καλό μονοθέσιο και να είναι μια καλή έκπληξη, όπως φέτος η Williams.

Δεν ήταν πουθενά πέρυσι, αλλά με έναν καλό κινητήρα και ένα καλό μονοθέσιο είναι ικανοί να είναι στις πρώτες θέσεις φέτος. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και για τη Lotus το 2015». Τέλος, δήλωσε έκπληκτος από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Σεμπάστιαν Φέτελ από τη Red Bull.

«Δεν το περίμενα. Άλλαξε πολλά πράγματα. Μέχρι τώρα τα πράγματα κυλάνε πολύ-πολύ γρήγορα και ακόμα πιστεύω ότι ο Αλόνσο είναι μεγάλο μέρος της αγοράς. Εξαρτάται αν θα πάει στη McLaren ή αν θα μείνει εκτός για ένα χρόνο για να επιστρέψει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!