Με 675 ίππους η τούρμπο Ferrari 458 M

Με 675 ίππους η τούρμπο Ferrari 458 M
Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον τούρμπο κινητήρα της Ferrari 458 M που θα δούμε σύντομα.

Στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές του 2015 θα παρουσιαστεί η τούρμπο Ferrari 458 M. Ο καιρός που θα πάρει σάρκα και οστά η νέα εκδοχή της με τον τούρμπο κινητήρα είναι πλέον πολύ κοντά και το στάδιο εξέλιξης του αυτοκινήτου προχωρημένο.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα άρχισαν να διαρρέουν και έρχονται από το βρετανικό Autocar. Ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 4,5 λίτρων, όπως όλα δείχνουν δίνει τη θέση του σε ένα τούρμπο.

Συγκεκριμένα με την αρχή στους τούρμπο κινητήρες της νέας εποχής να έχει κάνει η έκδοση της California T, εύλογα θα αποτελέσει και τη βάση για τη δημιουργία του μοτέρ της 458.

Ωστόσο, σε σχέση με αυτόν θα έχει κάποιες αλλαγές, που θα αφορούν τη χωρητικότητα του, η οποία αναμένεται να είναι μικρότερη και κοντά στα 3,8 ίσως και 3,5 λίτρα, ενώ και το κάρτερ θα είναι ξηρό.

Κύριος στόχος είναι να δημιουργήσουν έναν κινητήρα, ο οποίος παρά τα τούρμπο, τα οποία για την περίσταση αναμένεται να είναι δυο, θα μπορεί να ανεβάζει ψηλά στροφές όπως ένας ατμοσφαιρικός, χαρίζοντας παράλληλα την αγωνιστική αίσθηση που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Ferrari.

Έτσι, η σχέση συμπίεσης θα είναι υψηλή για κινητήρα τούρμπο, στα 12:1, ενώ θα υπάρχει και ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχει τη λειτουργία κάθε κυλίνδρου ξεχωριστά. Η απόδοση αναμένεται να αγγίξει και ίσως να ξεπεράσει τους 675 ίππους, ενώ η ροπή υπολογίζεται στα 750 Nm.

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στο 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Getrag έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ροπή, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να δούμε και μια σχέση ακόμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!