Νέο «ρεκόρ» στο ‘Ring από το Mini JCW (video)

Νέο «ρεκόρ» στο ‘Ring από το Mini JCW (video)
Ταχύτερο κατά 10 δλ. από το Megane R.S. Trophy-R είναι ανεπίσημα το Mini JCW των 290 ίππων.

Το ρεκόρ για αυτοκίνητο με τη μετάδοση της κίνησης εμπρός στο Nurburgring αυτή την περίοδο ανήκει επίσημα στο Megane RS 275 Trophy-R. Ένα αυτοκίνητο παραγωγής μεν, αλλά το οποίο βελτιώθηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να φέρει πίσω το ρεκόρ που έχασε από το Seat Leon Cupra 280.

Έτσι, είχαμε ένα εργοστασιακό Seat Leon που κατέβασε το ρεκόρ του Megane R.S. και μετά μια ειδική έκδοση του γαλλικού μοντέλου, «γυμνή» και με βελτιώσεις στην ανάρτηση, την εξάτμιση και τα ελαστικά, στην πράξη εργοστασιακό, αλλά «ειδικό» όπως προαναφέραμε στην καθημερινή χρήση.

Σήμερα, στην «Πράσινη Κόλαση» έρχεται ένα Mini JCW βελτιωμένο από τη Schirra Motorsport, το οποίο κατέβασε τον χρόνο κατά 10 δευτερόλεπτα, στο 7.44, έχοντας στο τιμόνι του, όχι κάποιον επίσημο οδηγό αγώνων, αλλά ένα δημοσιογράφο του γερμανικού περιοδικού Sport Auto, τον Christian Gebhart.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.600άρης τούρμπο του προηγούμενου Cooper S, με την απόδοση όμως να φτάνει στην συγκεκριμένη περίσταση τους 290 ίππους. Φυσικά οι αλλαγές δεν περιορίζονται στην αύξηση της δύναμης.

Νέο είναι το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, όπως και η ανάρτηση η οποία έρχεται από την KW. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί μπάκετ καθίσματα, ενώ έχουν αφαιρεθεί όλα τα περιττά ώστε να μειωθεί το βάρος στα 1.005 κιλά.

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο παραμένει νόμιμο για χρήση σε δρόμο, το ρεκόρ δεν έχει κατοχυρωθεί ως επίσημο, γιατί δεν πρόκειται για εργοστασιακή έκδοση. Σε κάθε περίπτωση το Mini JCW ήταν εντυπωσιακά γρήγορο, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!