Τούρμπο όλες οι νέες Porsche 911

Τούρμπο όλες οι νέες Porsche 911
Από το 2015, η νέα γενιά όλων των Porsche 911, εκτός από την GT3, αναμένεται να είναι τούρμπο.

Η ανανέωση στη γκάμα της Porsche πλησιάζει και θα φέρει συνταρακτικές αλλαγές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού αυτοκινήτου CAR. Οι κινητήρες πλέον δεν θα είναι ατμοσφαιρικοί, αλλά τούρμπο, με την επίπεδη διάταξη ωστόσο να παραμένει.

Έτσι, όσον αφορά τη βασική Carrera, θα έχει μικρότερο σε χωρητικότητα κινητήρα στα 2,9 λίτρα από τα 3,4 λίτρα που έχει σήμερα, αλλά σε συνδυασμό με τούρμπο θα αποδίδει περίπου 400 ίππους και 540 Nm ροπής.

Η σπορ έκδοση Carrera S θα συνεχίσει να έχει τον κινητήρα των 3,8 λίτρων, αλλά τώρα θα αποδίδει 530 ίππους και 700 Nm ροπής. Κατά συνέπεια η 911 Turbo και Turbo S θα φτάσουν και ίσως ξεπεράσουν τους 600 ίππους!

Η έκδοση που θα παραμείνει ατμοσφαιρική για να διατηρήσει τον «αγωνιστικό» της χαρακτήρα, θα είναι η GT3 στην απλή της έκδοση και την RS. Εδώ οι μηχανικοί της Porsche αναμένεται να εστιάσουν στη μείωση του βάρους, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις και να μειώσουν τους ρύπους, αλλά να κάνουν και ακόμα καλύτερη την οδική συμπεριφορά της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!