AeroMobil: Αυτοκίνητο και αεροπλάνο μαζί (video)

AeroMobil: Αυτοκίνητο και αεροπλάνο μαζί (video)
Το AeroMobil θα παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα και είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

Έχει το μέγεθος ενός αυτοκινήτου με τα φτερά κλειστά και χωράει να παρκάρει όπου και ένα συμβατικό οικογενειακό, αν και αυτό δεν είναι το θέμα. Η ουσία είναι ότι αυτό το αυτοκινήτο έχει φτερά και μπορεί να πετάξει πραγματικά όπως ένα κανονικό αεροπλάνο.

Η αυτονομία πτήσης είναι 430 μίλια (700 χιλιόμετρα) με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ, με την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει να είναι 200 χλμ./ώρα, ενώ για να απογειωθεί χρειάζεται να φτάσει τα 130 χλμ./ώρα.

Η μέση κατανάλωση σε πτήση υπολογίζεται στα 15 λίτρα/100 χλμ. βενζίνης, ενώ όταν χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο αυτή πέφτει στα 8 λίτρα/100 χλμ. Σε αυτό φυσικά συμβάλει και το χαμηλό του βάρος των 450 κιλών, άδειο.

Το AeroMobil έχει τη δυνατότητα μεταφοράς δυο ανθρώπων, οι οποίοι κάθονται εμπρός, όπως οι πιλότοι στα αεροπλάνα. Το μήκος του είναι έξι μέτρα και το πλάτος του με τα φτερά ανοιχτά είναι 8,2 μέτρα, ενώ όταν αυτά αναδιπλωθούν περιορίζεται στο 1,6 μ.

Η παρουσίασή του θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Πρωτοπόρων της Αυστρίας και όπως ανακοινώνουν οι σχεδιαστές του, το AeroMobil είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!