Η άγρια αγωνιστική εκδοχή του Audi TTS (video)

Η άγρια αγωνιστική εκδοχή του Audi TTS (video)
Το Audi TT Sport Cup ξεκινά από την επόμενη χρονιά με την αγωνιστική εκδοχή του TTS με 340 ίππους.

Ένα νέο πρωτάθλημα ξεκινά με την ονομασία Audi Sport TT Cup. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ενιαίο, με το αγωνιστικό αυτοκίνητο να έχει ως βάση το νέο TTS, με προδιαγραφές πολύ κοντά στις εργοστασιακές του.

Η απόδοση του αυτοκινήτου φτάνει τους 310 ίππους από τον γνωστό 2λιτρο τούρμπο TFSI, ενώ θα υπάρχει και μια λειτουργία overboost, που θα προσθέτει 30 ίππους. Για τη μετάδοση, η οποία περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, φροντίζει το 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S-tronic.

Τόσο ο κινητήρας, όσο και το κιβώτιο, έχουν σχεδόν τις εργοστασιακές προδιαγραφές, με τις όποιες αλλαγές να είναι πολύ μικρές. Το βάρος του αγωνιστικού αυτοκινήτου έχει κρατηθεί χαμηλά, στα 1.250 κιλά, χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών.

Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από 24 αυτοκίνητα, με τα έξι από αυτά να είναι κρατημένα από την εταιρεία για να φιλοξενήσουν στα μπάκετ τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ τα υπόλοιπα 18 αγωνιστικά θα είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο. Ο νικητής θα έχει την πλήρη υποστήριξη της Audi στην ανώτερη βαθμίδα αγώνων GT3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!