Μαθουσάλας 1.219 ίππων

Γιώργος Βαρίνος
Μαθουσάλας 1.219 ίππων
Με τον Sylvain de Jong (1868–1928) στο τιμόνι η Βελγική Minerva κατασκεύαζε από το 1897, ποδήλατα, μοτοσυκλέτες αλλά και αυτοκίνητα κατά παραγγελία. Σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα super car υβριδικής τεχνολογίας και 1.219 ίππων.

Πέρσι, για πρώτη φορά, έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες για ένα supercar που φέρει την ονομασία Minerva J.M. Brabazon. Πριν λίγα 24ώρα, οι φωτογραφίες και ορισμένα από τα τεχνικά στοιχεία του νέου σπορ αυτοκίνητου, δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το όνομά του, J.M. Brabazon αποτελεί φόρο τιμής σε έναν οδηγό αγώνων του παρελθόντος. Ενώ, παρά το γεγονός ότι η ονομασία της εταιρίας, Minerva, δεν λέει σχεδόν τίποτα στο ευρύ κοινό, εν τούτοις κουβαλά στην πλάτη της μιας ιστορία ενός και πλέον αιώνα.

Το μοντέλο χρησιμοποιεί σασί φτιαγμένο από άνθρακα και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις το Royal και το Excellence. Το πρώτο θα διαθέτει πολλά πολυτελή εσωτερικά χαρακτηριστικά ενώ το Excellence θα περιορίζεται στα βασικά.

Η τεράστια ισχύς του οχήματος είναι αποτέλεσμα ενός υβριδικού συστήματος που αποτελείται από έναν twin turbo V12 κινητήρα και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που θα παρέχουν την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 1219 άλογα, με άμεσο αποτέλεσμα το Minerva J.M. Brabazon να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 2.1 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 402 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Evo το Minerva J.M. Brabazon θα διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίθησης, σύστημα πέδησης το οποίο θα παράγει ενέργεια, σύστημα start-stop και ηλεκτρική λειτουργία αυτονομίας μεγαλύτερη από 97 χλμ.. Ακόμα το αυτοκίνητο διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και τροχούς 20 και 19 ιντσών στους πίσω και στους μπροστά τροχούς αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!