Ο Πάπας νοικιάζει την Καπέλα Σιξτίνα στην Porsche

Γιώργος Βαρίνος
Ο Πάπας νοικιάζει την Καπέλα Σιξτίνα στην Porsche
Δεν έχουν τον Θεό τους. Τώρα «νοικιάζουν» σε ιδιωτικές εταιρίες και τα διάσημα παρεκκλήσια... Όπως το παρεκκλήσι της Kαπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, που δόθηκε για εκδήλωση της Porsche!
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Καπέλα Σιξτίνα θα παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία για την διοργάνωση εκδήλωσης. Mάλιστα το...ποδαρικό θα γίνει με μία εκδήλωση εταιρίας αυτοκινήτων, της γερμανικής Porsche! Η Καπέλα Σιξτίνα ή Καπέλα Σιστίνα είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Αναγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ' από τον οποίο άλλωστε πήρε και το χαρακτηριστικό της όνομα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε το «ok» και η Porsche θα είναι η πρώτη εταιρία στην ιστορία που θα φιλοξενηθεί στο χώρο που κοσμείται από τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου.
Πιο συγκεκριμένα, περίπου 40 τουρίστες που έχουν ήδη πληρώσει αδρά για να απολαύσουν το γύρο της Ρώμης υπό την ξενάγηση της Porsche, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κονσέρτο υπό τη σκέπη των διάσημων έργων του Ιταλού ζωγράφου.
Αν και δεν ανακοινώθηκε έναντι ποιου ποσού ο Πάπας παραχώρησε το χώρο, έγινε γνωστό πως το τουρ της Porsche στη Ρώμη κοστίζει 5.000 ευρώ το άτομο - δηλαδή συνολικά περίπου 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές και τους διαφημιστές της περιήγησης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν «ένα μοναδικό κονσέρτο στην Καπέλα Σιξτίνα, της οποίας το ταβάνι είναι ζωγραφισμένο από φρέσκο του Μιχαήλ Άγγελου».
Την ίδια ώρα, το Βατικανό ανακοίνωσε πως το όριο των επισκεπτών της Καπέλα Σιξτίνα θα μειωθεί άμεσα από το ισχύον όριο των έξι εκατομμυρίων ετησίως. Τα ευαίσθητα «φρέσκο» του Μιχαήλ Άγγελου καθημερινά υφίστανται καταπόνηση από τις ανάσες και τον ιδρώτα των ανθρώπων που κατακλύζουν το χώρο.
Το διαβάσαμε στο defencenet.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!