Οι Ferrari F60 των 2,5 εκ. ευρώ που έκαναν φτερά

Οι Ferrari F60 των 2,5 εκ. ευρώ που έκαναν φτερά
Παρουσιάστηκε και επίσημα η ανάρπαστη επετειακή Ferrari για τα 60 χρόνια της εταιρείας στην Αμερική.

Ανάρπαστα έγιναν και τα 10 αυτοκίνητα της επετειακής Ferrari F60 America, τα οποία κατασκευάστηκαν για τα 60 χρόνια της φίρμας στην Αμερική. Πριν ακόμα παρουσιαστούν επίσημα ξεπούλησαν και παρά το γεγονός ότι η τιμή του αυτοκινήτου φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ή αν θέλετε επειδή αφορά την αγορά της Αμερικής, τα 3,2 εκατομμύρια δολάρια!

Η F60 America παρουσιάστηκε και επίσημα πλέον μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε σε γκαλά που έγινε στο Δημαρχείο του Beverly Hills. Βασίζεται στη γνωστή F12 Berlinetta και κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στην 275 GTS4 NART Spider, την ανοιχτή εκδοχή της 275 GTB4 η οποία έγινε εισαγωγή το 1967 στην Αμερική ως ειδική παραγγελία επίσης σε 10 μονάδες και τότε.

Κάτω από το καπό της υπάρχει ο ατμοσφαιρικός V12 6,3 λίτρων με απόδοση 740 ίππων και 690 Nm ροπής που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,1 δλ.!

Η ειδική αυτή έκδοση είναι βαμμένη στα αγωνιστικά χρώματα της Ferrari στην Αμερική, μπλε με λευκές ρίγες και διακρίνεται για το ανοιχτό της αμάξωμα σε σχέση με την κλειστή εργοστασιακή εκδοχή.

Επίσης, ανασχεδιασμένοι είναι οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, ενώ και στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικές επενδύσεις, όπως και λεπτομέρειες από carbon.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!