Nissan ZEOD πιο γρήγορο και από Ferrari FXX (vid)

Nissan ZEOD πιο γρήγορο και από Ferrari FXX (vid)
Στην πίστα του Top Gear το «περίεργο» ZEOD RC κατάφερε να σημειώσει εντυπωσιακό χρόνο!

Το γνωρίσαμε στην πρωτότυπη μορφή του αρκετό καιρό πριν, στις αρχές του χρόνου, σε μια θεωρητική προσέγγιση, από μια παρουσίαση που είχαμε κάνει και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμέναμε να δούμε στην πράξη την υπέροχη θεωρία που είχε αναπτύξει η Nissan για αυτό.

Μικρή μάζα εμπρός, με λιγότερη υποστροφή κατά συνέπεια, μεγάλα τεράστια φρένα… πίσω και όχι μπροστά όπως σε όλα τα αυτοκίνητα και το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους πίσω, για να πατάνε οι κινητήριοι τροχοί καλύτερα… έλεγε τότε η Nissan.

Ακόμα και στη θεωρία τρόμαζε, όσο και θετικός να ήσουν στη σκέψη. Αλλά από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, με το ZEOD RC να συμμετέχει σε αγώνες και να πηγαίνει μάλιστα πολύ καλά.

Σήμερα η Nissan το πηγαίνει στην πίστα του Top Gear για να δούνε μαζί με τους συντάκτες του περιοδικού, πως μπορεί να πάει απέναντι και στον ανταγωνισμό, όπως αυτός διαμορφώνεται από τους ίδιους, με κορυφαία αυτοκίνητα, όπως Zonda και Ferrari.

Η Nissan όμως επεφύλαξε μια έκπληξη σε όλους, αφού το ηλεκτρικό ZEOD RC είχε έναν ακόμα θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα με βάρος 40 κιλά και απόδοση 400 ίππων.

Στην αμιγώς ηλεκτρική του μορφή σημείωσε χρόνο 1.13.7, ενώ στην υβριδική του μορφή κατέβηκε κατά 8 δλ. στο 1.05.5, που αποτελεί κορυφαίο χρόνο, και 5 δλ. καλύτερο από αυτόν που σημείωσε η ειδική αγωνιστική Ferrari FXX στην ίδια πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!