Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Aντρέα ντε Τσέζαρις

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Aντρέα ντε Τσέζαρις

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Aντρέα ντε Τσέζαρις

Ο πρώην πιλότος της Formula 1 και πρώτος συνάδελφος του Μίκαελ Σουμάχερ στην ίδια ομάδα, Αντρέα ντε Τσέζαρις, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στη Ρώμη.

Θύμα τροχαίου δυστυχήματος έπεσε ο Αντρέα ντε Τσέζαρις. Ο 55χρονος Ιταλός ήταν επί χρόνια οδηγός της Formula 1 και έχασε τη ζωή του οδηγώντας μοτοσικλέτα στην περιοχή Μπουφαλότα κοντά στη Ρώμη. Σύμφωνα με τη La Reppublica έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και χτύπησε σε μία προστατευτική μπαριέρα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο ντε Τσέζαρις είχε γεννηθεί στην ιταλική πρωτεύουσα και μετρούσε 208 συμμετοχές σε Γκραν Πρι της Formula 1 μεταξύ 1980 και 1994. Ο Ιταλός οδήγησε για διάφορες ομάδες, ενώ την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν με τη Sauber. Επίσης ήταν οδηγός της Jordan, όταν ξεκίνησε εκεί την καριέρα του στη Formula 1 το 1991 ο –22χρονος τότε- Μίκαελ Σουμάχερ.
Τα καλύτερα αποτελέσματα στην καριέρα του ντε Τσέζαρις ήταν δύο δεύτερες θέσεις το 1983 στα Γκραν Πρι της Νότιας Αφρικής και της Γερμανίας. Κατέχει ωστόσο και δύο αρνητικά ρεκόρ: τις περισσότερες εγκαταλείψεις σε Γκραν Πρι στη διάρκεια μίας σεζόν (1987, σε 14 από τους 16 αγώνες) και τις περισσότερες εγκαταλείψεις πριν την εκκίνηση ενός αγώνα (έντεκα συνολικά).