Πρώτη εικόνα του κινητήρα από Honda

Νίκος Τσιώκος
Πρώτη εικόνα του κινητήρα από Honda
Την πρώτη φωτογραφία από τον κινητήρα της που θα διαθέσει στη McLaren το 2015 έδωσε στη δημοσιότητα η Honda.

Να επιστρέψει στη Formula1 από το 2015 ετοιμάζεται η Honda. Η ιαπωνική εταιρεία θα προμηθεύει με κινητήρες τη McLaren, καθώς οι δύο πλευρές έχουν γνωστοποιήσει τη συνεργασία τους εδώ και μερικούς μήνες. Μάλιστα, σήμερα η Honda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από τη μονάδα ισχύος ενόψει της επόμενης σεζόν, με τον Γιασουχίσα Αράι να τονίζει τη σκληρή δουλειά που γίνεται σε Ιαπωνία και Βρετανία.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Honda

Η Honda Motor Co., Ltd. έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του κινητήρα που εξελίσσει με αφορμή τη συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 2015 της FIA.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Ιαπωνικού Grand Prix Formula 1, η Honda θα δώσει μία πρώτη γεύση από τον κινητήρα της F1 που είναι υπό εξέλιξη με τη μορφή βίντεο που περιλαμβάνει τον ήχο της μονάδας ενώ ανεβάζει στροφές.

Το βίντεο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περίπτερο της Honda στο Σιρκουί της Σουζούκα (2-5 Οκτωβρίου, 2014) ενώ θα κυκλοφορήσει ευρέως για το κοινό από τις 6 Οκτωβρίου.

Αράι: «Έχουμε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο»

Στο δελτίο Τύπου φιλοξενούνται και δηλώσεις του Αράι, ο οποίος τόνισε πως ήδη η κατασκευή του κινητήρα έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. «Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συμμετοχή της Honda στην F1 με την έναρξη της επόμενης σεζόν, η εξέλιξη της κινητήριας μονάδας μπαίνει σε τελική φάση στο R&D κέντρο μας στο Σακούρα (Τοσίγκι, Ιαπωνία), όπου μεταφέραμε τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Πέρα από τη διεξαγωγή προσομοιώσεων, έχουμε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, όπου πραγματοποιούμε πλήρεις δοκιμές του κινητήρα σε πάγκο δοκιμών έχοντας παράλληλα συνδέσει τον υπερσυμπιεστή και τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, η βάση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας στο Μίλτον Κέινς, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι σε πλήρη δράση. Στη φάση αυτή παρουσιάζουμε μία εικόνα του συστήματος κίνησης που είναι υπό εξέλιξη. Ολόκληρη η ομάδα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην προετοιμασία για την προσεχή συμμετοχή της στην F1 σε 6 μήνες», ήταν τα λόγια του επικεφαλής του πρότζεκτ της Honda στη Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!