Το καλύτερο Type R όλων των εποχών (vid)

Το καλύτερο Type R όλων των εποχών (vid)
Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος εξέλιξης του τμήματος Type R για το νέο Civic που παρουσιάστηκε στο Παρίσι.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο υπεύθυνος του νέου Type R, Suehiro Hasshi μιλάει με πάθος για το νέο δημιούργημα του ειδικού τμήματος της Honda. Μετρά πλέον 20 χρόνια και μας έχει δώσει πολλά αξιόλογα αυτοκίνητα με το σήμα του Type R να μην κοσμεί απλώς το αμάξωμα, αλλά να υποδηλώνει τον ιδιαίτερο σπορ χαρακτήρα του.

Με χαρακτηριστική αυτοπεποίθηση δηλώνει ότι αυτό το νέο Civic Type R είναι το καλύτερο που έχουν ποτέ δημιουργήσει, βάζοντας όλα τα μοντέλα στη σύγκριση.

Με αλλαγή φιλοσοφίας, το νέο Civic Type R θα έχει πλέον τούρμπο κινητήρα, με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και απόδοση πάνω από 280 ίππους, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Suehiro Hasshi.

Η μετάδοση θα περνάει στους εμπρός τροχούς, με τους μηχανικούς της Honda να υπόσχονται εξαιρετική πρόσφυση και πολύ καλή αίσθηση στο τιμόνι, χάρη στην προσεγμένη γεωμετρία της ανάρτησης, όπου έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Επιπλέον, θα υπάρχει η λειτουργία +R, που θα ενεργοποιείται από ένα κουμπί δίπλα στο τιμόνι και θα βελτιώνει τη λειτουργία του κινητήρα και την απόκριση του τιμονιού, προσφέροντας σε συνδυασμό με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, την απόλυτη σπορ αίσθηση.

Τέλος αναφέρει, ότι στόχος τους είναι να έχουν το ταχύτερο GTi με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, κατακτώντας το ρεκόρ και του ταχύτερου γύρου στο Nurburgring, τον οποίο αυτή την περίοδο έχει στα χέρια της η Renault με το Megane R.S. Trophy R.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!