Αυτή είναι η Lamborghini Asterion, με 910 ίππους

Αυτή είναι η Lamborghini Asterion, με 910 ίππους
Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή της δείτε την εντυπωσιακή Lamborghini Asterion!

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλύφθηκε λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση στο Παρίσι. Αυτή λοιπόν είναι η πραγματική εικόνα της νέας 2θέσιας Lamborghini Asterion Concept. Ένα σύγχρονο μοντέλο με ρετρό αναφορές και έντονες ακμές, που έρχεται να μας θυμίσει την θρυλική Miura, ίσως το ομορφότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας και όχι μόνο.

Αυστηρά 2θέσιο, με μίνιμαλ αισθητική και προσέγγιση, κορυφαία εργονομία και με προσανατολισμό την πολυτέλεια. Περνώντας στα πιο σημαντικά, αυτό είναι το πρώτο υβριδικό σύνολο που κατασκευάζεται από τη Lamborghini με τις ευλογίες και φυσικά τη βοήθεια του ομίλου VW.

Ένας V10 κινητήρας 5,2 λίτρων με απόδοση 610 ίππων, στέλνει τη δύναμη του μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με επτά σχέσεις, στους πίσω τροχούς, ενώ τρία ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ παράγουν συνδυαστικά επιπλέον 300 ίππους.

Το ένα από τα ηλεκτρικά μοτέρ δίνει δύναμη στους πίσω τροχούς, ενώ τα δυο άλλα είναι τοποθετημένα στον εμπρός άξονα και φροντίζουν για την κίνηση των εμπρός τροχών, με τις μπαταριές λιθίου ιόντων να είναι τοποθετημένες στο τούνελ.

Η Asterion μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα και με ταχύτητα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 125 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση στην υβριδική λειτουργία είναι 4,2 λίτρα/100 χλμ. με την εκπομπή CO2 να περιορίζεται στα 98 γρ./χλμ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το η Lamborghini Asterion εκτοξεύεται από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,0 δλ. ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!