Επίσημο: Το 5θυρο Audi TT Sportback Concept

Επίσημο: Το 5θυρο Audi TT Sportback Concept
Το TT αποκτά και μια 5θυρη έκδοση με κουπέ αισθητική, αλλά τέσσερις θέσεις και μεγάλους χώρους.

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού ανοίγει τις πόρτες για να παρουσιάσει πολλά νέα μοντέλα και φέτος. Για την Audi κάνει πρεμιέρα, επίσημα, το νέο πρωτότυπο TT Sportback Concept.

Πρόκειται για ένα 5θυρο μοντέλο με αισθητική κουπέ, αλλά μέγεθος ανάλογο ενός A3 sedan. Το μήκος του αγγίζει τα 4,47 μ. το πλάτος του είναι 1,89 μ. το ύψος του 1,38 μ., με το μεταξόνιο να φτάνει στα 2,63 μ.

Σε σχέση με το νέο TT στη συμβατική του εκδοχή είναι 290 χιλ. πιο μακρύ, 60 χιλ. πιο φαρδύ, ενώ έχει και 120 χιλ. μακρύτερο μεταξόνιο. Παραδόξως, το ύψος του 5θυρου μοντέλου είναι 30 χιλ. πιο μικρό.

Όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η αίσθηση TT είναι ίδια. Γνωστή εικόνα, με τη μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών να δεσπόζει στο εσωτερικό και του πρωτότυπου μοντέλου, όπως και στις συμβατικές εκδόσεις του coupe και του roadster.

Η διαφορά εστιάζεται στο πίσω μέρος, όπου υπάρχουν δυο ανεξάρτητες θέσεις και αρκετός χώρος για τα πόδια και το κεφάλι των επιβατών. Τη βάση για την κατασκευή του αποτελεί η γνωστή πλατφόρμα MQB.

Ο κινητήρας που συναντάμε στο ΤΤ Sportback concept είναι ο 2λιτρος TFSI με απόδοση όμως που φτάνει τους 400 ίππους και τα 450 Nm ροπής, η οποία αποδίδεται στο σύνολό της σταθερά από τις 2.400 έως τις 6.000 σ.α.λ.

Το εξαιρετικά γρήγορο σε λειτουργία αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S-Tronic με τις επτά σχέσεις αναλαμβάνει το έργο της μετάδοσης που περνά και στους τέσσερις τροχούς. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. με την εκπομπή CO2 να είναι 162 γρ./χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!