Υβριδικό VW Passat GTE καίει 2 λίτρα/100 χλμ.

Γιάννης Καλογερόπουλος
Υβριδικό VW Passat GTE καίει 2 λίτρα/100 χλμ.
Το Passat plug-in Hybrid αποκαλύπτεται λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση στην Έκθεση του Παρισιού.

Βασισμένο στην όγδοη γενιά του Passat, το μοντέλο αυτό είναι το τρίτο στην οικογένεια των GTE, μετά το XL1 και το Golf. Οι πωλήσεις του νέου Passat GTE θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015 με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο και στους δυο τύπους αμαξώματος, sedan και station wagon.

Εξωτερικά το νέο GTE ξεχωρίζει από τα συμβατικά Passat, χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες του, με τις μπλε λεπτομέρειες, τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα C και τους μεγαλύτερους τροχούς αλουμινίου.

Στο εσωτερικό την εικόνα διαφοροποιούν, ο μπλε ατμοσφαιρικός φωτισμός, ο ανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων και το δερμάτινο τιμόνι με το κοφτό κάτω μέρος του.

Το Passat GTE χρησιμοποιεί έναν κινητήρα βενζίνης τεχνολογίας TSI με τούρμπο και χωρητικότητα 1,4 λίτρων με απόδοση 156 ίππων. Αυτός υποστηρίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 115 ίππους, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 218 ίππους και τη ροπή τα 400 Nm.

Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η κατανάλωση περιορίζεται στα 2,0 λίτρα/100 χλμ., με την εκπομπή CO2 να ανέρχεται στα 45 γρ./χλμ.

Με ρεζερβουάρ καυσίμων που έχει χωρητικότητα 50 λίτρων και σε συνδυασμό με τις μπαταρίες λιθίου ιόντων σε πλήρη φόρτιση, το Passat GTE έχει αυτονομία που υπολογίζεται στα 1.000 χιλιόμετρα. Όσον αφορά τις επιδόσεις του, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 220 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!