Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R!

Γιάννης Καλογερόπουλος
Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R!
Εντυπωσιακό σε εμφάνιση, εκρηκτικό σε επιδόσεις, το Type R χτυπά στην καρδιά των φίλων της Honda.

Την τελευταία πρωτότυπη εκδοχή του Type R και σίγουρα αυτή που θα είναι πιο κοντά στην πραγματική εικόνα του μοντέλου παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015, θα παρουσιάσει στις 2 Οκτωβρίου η Honda στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Αυτή τη φορά σε ένα φανταχτερό μπλε, με λεπτομέρειες σε πορτοκαλί και λευκό, αλλά και τα χαρακτηριστικά αεροδυναμικά βοηθήματα που το καθιστούν ξεχωριστό από τα απλά Civic.

Οι μεγάλες εισαγωγές εμπρός συνδυάζονται με εξαγωγές στο πάνω μέρος της καπό, για την απαγωγή του θερμού αέρα από τον χώρο του κινητήρα. Εκεί είναι τοποθετημένος ο 2λιτρος i-VTEC, ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο (για πρώτη φορά) αποδίδει 280 ίππους!

Ωστόσο, οι μηχανικοί της Honda διατήρησαν τη φιλοσοφία των κινητήρων τους, αφού και το νέο μοτέρ στροφάρει ψηλά, με τα κόκκινα να ξεκινούν από τις 7.000 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνησης περνάει στους εμπρός τροχούς, σε αποκλειστικό συνδυασμό με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, που διακρίνεται για τη λειτουργία του.

Τα αμορτισέρ διαθέτουν τέσσερις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να προσαρμόζονται με τον ιδανικό τρόπο σε κάθε χρήση του αυτοκινήτου, προσφέροντας από την άνεση του ταξιδιού, έως την απόλυτη ρύθμιση για πίστα.

Επιπλέον, η ανάρτηση έχει μελετηθεί σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε η αυξημένη δύναμη να περνά ομαλά στο δρόμο και να μην παρουσιάζεται το ενοχλητικό φαινόμενο του torque steer ή αν θέλετε τη υποστροφής.

Η Honda εκ των άλλων, έχει επενδύσει πολλά στο νέο κινητήρα. Είναι ο πρώτος τούρμπο, αφού οι προηγούμενοι ήταν όλοι ατμοσφαιρικοί, δίνοντας έμφαση στη ροπή στις χαμηλές στροφές, ενώ παράλληλα διακρίνεται, όπως όλοι οι i-VTEC για τη δυνατότητα να ανεβάζουν ψηλά στροφές.

Επιπλέον, θα υπάρχει η λειτουργία +R, που θα ενεργοποιείται από ένα κουμπί δίπλα στο τιμόνι και θα βελτιώνει τη λειτουργία του κινητήρα και την απόκριση του τιμονιού, προσφέροντας σε συνδυασμό με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, την απόλυτη σπορ αίσθηση.

Το νέο Honda Civic Type R θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Swindon στην Αγγλία και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!