Χορεύοντας στους ρυθμούς της ασφάλειας (video)

Γιάννης Καλογερόπουλος
Χορεύοντας στους ρυθμούς της ασφάλειας (video)
Ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό πείραμα που αφορά την ασφάλεια των πεζών έκανε η Smart.

Πως θα σας φαίνονταν αν στο φανάρι, αντί για μια ακίνητη κόκκινη φιγούρα υπήρχε μια χορευτική που συνοδεύονταν μάλιστα με τη μουσική της αρεσκείας σας; Δίχως άλλο θα κατάφερνε να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και ενδεχομένως να μην το αγνοούσατε και να περιμένατε μέχρι να ανάψει το πράσινο για τους πεζούς.

Η ιδέα αυτή εφαρμόστηκε από τη Smart στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στην προσπάθεια να μειωθούν τα ατυχήματα που προκαλούνται από βιαστικούς και απρόσεκτους πεζούς, που αγνοούν το ερυθρό σηματοδότη.

Έτσι, τη θέση των συμβατικών φαναριών πήραν άλλα που είχαν τη δυνατότητα να αναπαράγουν κινούμενες εικόνες, χαμηλής ανάλυσης. Αυτά συνδέονται με ένα θάλαμο όπου ένας χορευτής κάνει τις φιγούρες στο ρυθμό της μουσικής που ακούγεται και αυτές αναπαράγονται στον πίνακα του φαναριού.

Με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ επηρεάστηκαν ακόμα και αυτοί που δεν συμμετείχαν άμεσα, χορεύοντας δηλαδή, περιμένοντας και αυτοί μέχρι το φανάρι να τελειώσει το χορευτικό του.

Αν σας φαίνεται ανόητο ακούστε και αυτό. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Smart, από αυτό το ενδιαφέρον πείραμα προέκυψε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού οι άνθρωποι που παραβίαζαν τον ερυθρό σηματοδότη για πεζούς μειώθηκαν σε ποσοστό 81%!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!