Ο Αλέν τίμησε τον Βαλντεγκάρντ στα 40 χρόνια του Lancia Stratos

Νίκος Τσιώκος
Ο Αλέν τίμησε τον Βαλντεγκάρντ στα 40 χρόνια του Lancia Stratos
Ο Μάρκου Αλέν τίμησε τη μνήμη του Μπιορν Βαλντεγκάρντ στον εορτασμό των 40 χρόνων από την τελευταία χρονιά παραγωγής του Lancia Stratos.

Περίπου πριν από ένα μήνα (29/8) ο Μπιορν Βαλντεγκάρντ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. Ο Σουηδός θα έπαιρνε μέρος στον εορτασμό των 40 χρόνων του θρυλικού Lancia Stratos, το οποίο θα οδηγούσε σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα στην Αγγλία.

Τελικά, δεν πρόλαβε και τη θέση του πήρε ο Φινλανδός θρύλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, Μάρκου Αλέν, ο οποίος τίμησε τη μνήμη του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC. Ο Αλέν το έπραξε αυτό οδηγώντας την... παρέλαση 14 αυτοκινήτων Stratos, ενώ έκανε επίδειξη και με ένα Lancia 037, που οδηγούσε τη δεκαετία του 80, καθώς και με το Toyota Celica GT4, με το οποίο τερμάτισε τέταρτος στο Ράλι Βρετανίας το 1992.

Από εκεί και πέρα, εορτάστηκαν τα 30 χρόνια του MG Metro 6R4, με τους άλλοτε οδηγούς του WRC, Χάρι Τοϊβόνεν και Ντέιβιντ Λεγουέλιν, να μπαίνουν στο τιμόνι. Επίσης, στην εκδήλωση έλαβε μέρος και η M-Sport, με τον Έλφιν Έβανς να οδηγεί ένα Ford Fiesta R5 και τον πατέρα του, Γκουίνταφ, να μπαίνει στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer WRC 05.

Μάλιστα, οι δυο τους έτρεξαν και με το Fiesta S2000, με το οποίο ο Μίκο Χίρβονεν κέρδισε στο Μόντε Κάρλο το 2010, καθώς και με το Ford Focus WRC, που είχε ο αείμνηστος Κόλιν ΜακΡέι όταν πανηγύρισε τη νίκη στο Σαφάρι το 1999. Τέλος, το παρών έδωσε και ο Μάρκο Μάρτιν, που έχει περάσει στο παρελθόν από Subaru, Ford και Peugeot και μπήκε στο τιμόνι ενός Impreza WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!