Εγκαινιάστηκε επίσημα το Σότσι

Νίκος Τσιώκος
Εγκαινιάστηκε επίσημα το Σότσι
Τα επίσημα εγκαίνια έλαβαν χώρα στο Σότσι, την πίστα που θα φιλοξενήσει το παρθενικό Γκραν Πρι της Ρωσίας στη Formula1 τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Έτοιμο να υποδεχτεί ομάδες και πιλότους της Formula1 είναι το Σότσι. Η πίστα της Ρωσίας εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο (20/9) με κορυφαίες προσωπικότητες της κυβέρνησης της χώρας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού να δίνουν το παρών στην εκδήλωση.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνοντας ο πρωθυπουργός, Νμίτρι Μενβέντεφ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Κόζακ, ο Βίταλι Πετρόφ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Ρώσος που αγωνίστηκε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και πολλοί άλλοι.

«Είμαι χαρούμενος που αναφέρω ότι η πρώτη πίστα στην ιστορία της Formula1 στη Ρωσία έχει επίσημα εγκαινιαστεί και πολύ σύντομα η χώρα μας θα φιλοξενήσει το παρθενικό Γκραν Πρι σε αυτή την εκπληκτική τοποθεσία.

Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να προσκαλέσω όλους τους καλεσμένους να απολαύσουν την απίστευτη ατμόσφαιρα ενός τέτοιου αγώνα και κυρίως να έρθουν και να στηρίξουν τον δικό μας Ντανιίλ Κβιάτ, προς τιμήν του οποίου μετονομάσαμε την τέταρτη στροφή. Ελάτε να στηρίξετε αυτόν τον ταλαντούχο και νεαρό οδηγό», δήλωσε ο υποστηρικτής του αγώνα, Σεργκέι Βορομπίεφ.

Λίγα λόγια για το Σότσι

Η πίστα του Σότσι κατασκευάστηκε φέτος και αποτελεί μέρος του Ολυμπιακού Πάρκου, που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μήκος της είναι 5,853 χιλιόμετρα και θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα της Formula1, με τους πιλότους να οφείλουν να συμπληρώσουν 53 γύρους για να τερματίσουν τον αγώνα.

Το σιρκουί θα υποδεχθεί την F1 το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου, ενώ εκεί θα γίνουν και αγώνες για το GP2, το GP3 και το πρωτάθλημα Touring Car Ρωσίας. Περιλαμβάνει 18 στροφές και η μία εξ' αυτών (η τέταρτη) έχει πάρει το όνομα του Ντανιίλ Κβιάτ. Τέλος, να σημειωθεί πως οι Ρώσοι υπέγραψαν εφταετές συμβόλαιο, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε το Γκραν Πρι στο καλεντάρι μέχρι και το 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!