Τρίτο «χατ τρικ» από Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Τρίτο «χατ τρικ» από Χάμιλτον
Το τρίτο χατ τρικ (pole position, νίκη, ταχύτερος γύρος) στη σεζόν έκανε πραγματικότητα στη Σιγκαπούρη ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ έφτασε τα πέντε συνολικά.

Μετά από τρεις αγώνες προβλημάτων, ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Σιγκαπούρη. Μάλιστα, ο Βρετανός το έπραξε αυτό πετυχαίνοντας το τρίτο χατ τρικ του στη σεζόν και πέμπτο συνολικά, αφού εκκίνησε από την pole position, κέρδισε και έκανε ταχύτερο γύρο (1:50.417).

Έτσι, έφτασε τον Φερνάντο Αλόνσο, ενώ θέλει πολλά ακόμα για να φτάσει τον πρώτο της σχετικής λίστας, Μίκαελ Σουμάχερ, που έχει 22. Επίσης, πλέον έχει οδηγήσει την κούρσα σε 63 διαφορετικούς αγώνες, έναν παραπάνω από τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ και τους περισσότερους από κάθε άλλον Βρετανό πιλότο στην ιστορία της Formula1, και ισοφάρισε το ρεκόρ του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, με οχτώ νίκες για λογαριασμό της Mercedes.

Από εκεί και πέρα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε μόλις για δεύτερη φορά φέτος μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, αλλά και που οι δύο πιλότοι της Red Bull ανέβηκαν στο βάθρο (η προηγούμενη ήταν στον Καναδά). Επιπλέον, το σερί τερματισμών εντός των βαθμών του Βαλτέρι Μπότας σταμάτησε στους εφτά αγώνες, αφού στη Μαρίνα Μπέι αντιμετώπισε πρόβλημα στον τελευταίο γύρο και είδε την καρό σημαία ενδέκατος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίστηκε το αρνητικό σερί της Sauber. Η ελβετική ομάδα δεν πήρε ούτε έναν πόντο για 14ο συνεχόμενο αγώνα. Έτσι, τείνει ολοένα και περισσότερο στο να ολοκληρώσει μία σεζόν χωρίς βαθμό, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της, αφού απομένουν πέντε Γκραν Πρι για το φινάλε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!