Νίκη και κορυφή για Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Νίκη και κορυφή για Χάμιλτον
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εγκατέλειψε, ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε στη Σιγκαπούρη και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. 2-3 από Red Bull με Φέτελ και Ρικιάρντο.

Πρόβλημα από την αρχή για Ρόσμπεργκ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αντιμετώπισε πρόβλημα στο τιμόνι πριν καν εκκινήσουν τα μονοθέσια για τον γύρο σχηματισμού. Πήγε στα πιτς, επέστρεψε στο γκριντ, αλλά στο γύρο σχηματισμού έμεινε εκεί. Οι μηχανικοί έσπρωξαν το μονοθέσιό του πίσω στα πιτς και τελικά εκκίνησε από το πιτ λέιν, αφού άλλαξε τιμόνι. Όμως, ο Γερμανός είχε προβλήματα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην εγκατάλειψη.

Το εκμεταλλεύτηκε ο Χάμιλτον

Κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν είχε πρόβλημα ούτε όταν βρέθηκε πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο τελευταίο του πιτ στοπ, ούτε καν όταν μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα (λόγω θραυσμάτων στην πίστα), και πανηγύρισε την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα, η οποία τον έφερε και στην κορυφή.

Λάθος στρατηγική από Ferrari, 4ος ο Αλόνσο

Έτσι, άφησε πίσω του τον Γερμανό πιλότο της Red Bull, η οποία έκανε το 2-3 με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να είναι ο τελευταίος του βάθρου. Όσο για τον Φερνάντο Αλόνσο, πλήρωσε τη λανθασμένη στρατηγική της Ferrari. Ενώ είχε βγει μπροστά από τον Φέτελ και ήταν δεύτερος, η Scuderia αποφάσισε να τον βάλει μέσα, ενώ ήταν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Γεγονός που άφησε τον Ισπανό στην τέταρτη θέση, παρά το ότι είχε πιο φρέσκα λάστιχα και πίεσε προς το τέλος. Από εκεί και πέρα, ο Φελίπε Μάσα είδε την καρό σημαία πέμπτος, με τον Ζαν Ερίκ Βερν να τερματίζει στο φινάλε έκτος.

Ο Γάλλος πάτησε γκάζι στο τέλος, μπήκε στη δεκάδα και πέρασε τους πάντες, όμως είχε πρόβλημα πατώντας συνέχεια εκτός πίστας. Δέχτηκε πολλές ποινές και η τελευταία (5 δευτερολέπτων) θα προστεθεί τον χρόνο, ώστε να χάσει τη θέση από τον Σέρχιο Πέρεζ.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κίμι Ραϊκόνεν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Κέβιν Μάγκνουσεν, τη στιγμή που ο Βαλτέρι Μπότας αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στον τελευταίο γύρο και τερμάτισε 11ος από εκεί που ήταν πίσω από τον Μάσα.

Τέλος, πλην του Ρόσμπεργκ, εγκατάλειψαν και οι Τζένσον Μπάτον, Άντριαν Σούτιλ, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Καμούι Κομπαγιάσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας ολοκληρώθηκε στους 60 γύρους και όχι στους 61, αφού συμπληρώθηκε το όριο των δύο ωρών.

Με το πέρας, λοιπόν, του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, ο Χάμιλτον είναι, όπως προαναφέραμε στην κορυφή με 241 βαθμούς έναντι 238 του Ρόσμπεργκ και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εναπομείναντες πέντε αγώνες της σεζόν. Ο Ρικιάρντο ακολουθεί με 181, ενώ ο Αλόνσο έχει 133. Στους κατασκευαστές η Mercedes πήγε στους 479 και έχει στην... τσέπη τον τίτλο, καθώς η Red Bull είναι στους 305 και οι Williams, Ferrari στους 187 και 178, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Φέτελ Red Bull +13.5

Ρικιάρντο Red Bull +14.2

Αλόνσο Ferrari +15.3

Μάσα Williams +42.1

Βερν Toro Rosso +56.8

Πέρεζ Force India +59.0

Ραϊκόνεν Ferrari +60.6

Χούλκενμπεργκ Force India +61.6

Μάγκνουσεν McLaren +62.2

Μπότας Williams +65.0

Μαλντονάντο Lotus +66.9

Γκροζάν Lotus +68.0

Κβιάτ Toro Rosso +72.0

Έρικσον Caterham +94.1

Μπιανσί Marussia +94.5

Τσίλτον Marussia +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Μπάτον McLaren 52ο γύρο

Σούτιλ Sauber 40ό γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber 17ο γύρο

Ρόσμπεργκ Mercedes 13ο γύρο

Δεν εκκίνησαν

Κομπαγιάσι Caterham

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 241

Ρόσμπεργκ 238

Ρικιάρντο 181

Αλόνσο 133

Φέτελ 124

Μπότας 122

Μπάτον 72

Χούλκενμπεργκ 72

Μάσα 65

Πέρεζ 45

Ραϊκόνεν 45

Μάγκνουσεν 39

Βερν 19

Γκροζάν 8

Κβιάτ 8

Μπιανσί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 479

Red Bull 305

Williams 187

Ferrari 178

Force India 117

McLaren 111

Toro Rosso 27

Lotus 8

Marussia 2

Sauber 0

Caterham 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!