Έκλεστοουν: «Μείον τρεις ομάδες, συν ένα μονοθέσιο»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν: «Μείον τρεις ομάδες, συν ένα μονοθέσιο»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν φαίνεται να σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό ομάδων στη Formula1, ώστε η κάθε μία να έχει από τρία μονοθέσια αντί για δύο.

Έντεκα ομάδες και 22 πιλότοι συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στη Formula1. Ωστόσο, ο Μπέρνι Έκλεστοουν φαίνεται πως θέλει να το αλλάξει και αυτό. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας του σπορ στην εφημερίδα The Guardian, οι ομάδες θα έχουν από τρία μονοθέσια, όμως για να γίνει στην πράξη θα πρέπει αυτές να μειωθούν κατά τρεις.

«Θα ξέρουμε μετά από τους επόμενους δύο ή τρεις αγώνες. Τα χαρτιά λένε πάντα ότι αν χάσουμε μέχρι τρεις ομάδες, τότε οι υπόλοιπες θα τρέξουν με τρία μονοθέσια. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Θα προτιμούσα να δω τη Ferrari ή οποιαδήποτε από τις κορυφαίες ομάδες με τρία μονοθέσια, παρά να έχουμε ομάδες που δεν τα καταφέρνουν», είπε ο Έκλεστοουν.

Έτσι, φαίνεται πως ο 83χρονος είναι πρόθυμος να... πετάξει έξω ομάδες τύπου Caterham, Marussia μαζί με άλλη μία, ώστε να μείνουν οχτώ ομάδες, που με τρία μονοθέσια η κάθε μία θα φέρουν 24 συνολικά μονοθέσια στην πίστα, δηλαδή δύο παραπάνω απ' ό,τι είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!