Η νέα ηλεκτρική KTM Freeride E

Γιώργος Βαρίνος
Η νέα ηλεκτρική KTM Freeride E
Η KTM FREERIDE E είναι η πρώτη ολοκληρωμένη offroad ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο!

Η επίσημη παρουσίαση των 2015 FREERIDE E μοντέλων ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στο Saalbach/Hinterglemm της Αυστρίας. Η εξαιρετικά καινοτόμα, ηλεκτροκίνητη offroad μοτοσυκλέτα, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις και αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα σε λίγες εβδομάδες, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του πρεσβευτή της, Danny MacAskill.

Η μοτοσυκλέτα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα αναβατών, συμπεριλαμβανομένων όλων εκείνων που επιθυμούν να μετακινούνται στην πόλη, αρχάριους μοτοσυκλετιστές αλλά και τους πιο έμπειρους offroad αναβάτες. Το μοντέλο E-SX προορίζεται για κλειστές διαδρομές (circuit), ενώ το μοντέλο E-XC διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Με τον υψηλής απόδοσης ηλεκτρικό κινητήρα τα FREERIDE E αποτελούν μια συναρπαστική προσθήκη στην σειρά των FREERIDE μοντέλων, αλλά και την βάση για την μακροπρόθεσμη δέσμευση της KTM στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Δεδομένου ότι τα σχέδια ξεκίνησαν το 2007, μια ειδική ομάδα από το εξαιρετικά σύγχρονο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Mattighofen συνεργάστηκε με περισσότερους από 20 ειδικούς εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη αυτού του εξαιρετικά καινοτόμου έργου. Αν και η KTM έχει την πεποίθηση ότι η ηλεκτροκίνηση δεν θα αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, υλοποιεί την δέσμευση της για την συνεχή εξέλιξη νέων καινοτόμων μοντέλων. Η εταιρία έχει όραμα να δημιουργήσει μια δική της κατηγορία και πιστεύει ότι μακροπρόθεσμα τα μοντέλα FREERIDE E θα αποτελούν ευκαιρία για τους νέους αναβάτες, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την ευαισθησία της για το περιβάλλον αφού τα νέα μοντέλα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Το FREERIDE E είναι μια απολαυστική μοτοσυκλέτα και με τα δύο φρένα τοποθετημένα στο τιμόνι, σε συνδυασμό με την απουσία ταχυτήτων, η μετάβαση από το ποδήλατο θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους νέους αναβάτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!