«ΚΤΜ στο Moto GP από το 2017»

Νίκος Τσιώκος
«ΚΤΜ στο Moto GP από το 2017»
Ο επικεφαλής της ΚΤΜ, Πιτ Μπάιρερ, επιβεβαίωσε ότι η αυστριακή μάρκα σχεδιάζει να μπει στο Moto GP από το 2017.

Άλλη μία εργοστασιακή ομάδα φαίνεται πως θα έχει από το 2017 το Moto GP. Αυτή τη στιγμή είναι οι Hodna, Yamaha, Ducati, Suzuki, ενώ από το 2015 θα μπει και η Aprilia, η οποία έχει ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Gresini. Από το 2017 όλα δείχνουν ότι θα προστεθεί σε αυτές και η ΚΤΜ.

Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής της αυστριακής μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, Πιτ Μπάιρερ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Moto GP στο περιθώριο του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στο Μισάνο. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πήραμε την απόφαση ως ΚΤΜ να κάνουμε το μεγάλο βήμα σ' αυτή την κατηγορία (Moto GP).

Τα αρχικά σχέδια ήταν για τη Moto2, αλλά δεν κάνει αίσθηση το να φτιάξουμε μια ΚΤΜ με κινητήρα Honda. Δε θα ήταν πραγματική ΚΤΜ. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα στο Moto GP. Είμαστε ήδη πολύ απασχολημένοι μ' αυτό και κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για το 2017», είπε ο Μπάιρερ.

Όσο για το πότε η ΚΤΜ σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές του υλικού για τον ερχομό στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας, ο Μπάιρερ τόνισε πως αυτό «θα γίνει στο τέλος του επόμενου καλοκαιριού».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!