Opel Adam S: Πύραυλος τσέπης με 150 ίππους

Γιάννης Καλογερόπουλος
Opel Adam S: Πύραυλος τσέπης με 150 ίππους
Τον ανταγωνιστή του Abarth 500 ετοίμασε η Opel, στη βάση του αντίστοιχα στιλάτου Adam.

Μετά από αμέτρητες εκδόσεις, το Adam αποκτά και μια πραγματικά γρήγορη με κινητήρα 1.4 τούρμπο με απόδοση 150 ίππων και 220 Nm ροπής. Τον 1.400άρη κινητήρα στην ατμοσφαιρική του μορφή το χρησιμοποιεί αρκετό καιρό το Adam, αλλά σε αυτή την περίπτωση, με το τούρμπο, αποδίδει 50 επιπλέον ίππους και 70% περισσότερη ροπή.

Έτσι, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. και φαίνεται ικανό να προσφέρει συγκινήσεις στο δρόμο, κοιτώντας παράλληλα τον ανταγωνισμό της ιδιαίτερης αυτής κατηγορίας στα μάτια. Με 135 ίππους αλλά ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δλ. έρχεται το Abarth 500, με την ίδια φιλοσοφία, που έχει ως στόχο να ξεχωρίζει και να προσφέρει μοναδικότητα στον ιδιοκτήτη του.

Σε αυτόν τον τομέα το Adam είναι πρωταγωνιστής και έχει αποδείξει στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στην αγορά, ότι μπορεί να διακριθεί. Με την έκδοση S αποκτά ένα ακόμα όπλο, και μάλιστα όχι μόνο όσον αφορά τις επιδόσεις, αλλά και την αισθητική.

Μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγάλη πίσω αεροτομή και τεράστιοι τροχοί 17 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό του και 18 κατόπιν παραγγελίας, με ελαστικά 235/35 και κόκκινες δαγκάνες φρένων, κατευθείαν από το αγωνιστικό τμήμα της Opel, με τα διακριτικά OPC, κάνουν αυτό το μικρό που κάθεται πιο κοντά στην άσφαλτο χάρη στην χαμηλότερη ανάρτηση, πραγματικά ξεχωριστό.

Επίσης, το νέο Adam S εξοπλίζεται και με το σύστημα IntelliLink που του επιτρέπει τη σύνδεση τόσο με Apple όσο και Android smartphones. Η επίσημη πρώτη του Opel Adam S θα γίνει στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου, με τις τιμές ακόμα να μην έχουν ανακοινωθεί, με τις πιθανότητες όμως να το θέλουν κοντά στα 18.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!