Αναπληρωματικός στη Mercedes ο Βεχρλάιν

Νίκος Τσιώκος
Αναπληρωματικός στη Mercedes ο Βεχρλάιν
Ο 19χρονος Πασκάλ Βεχρλάιν, που είναι ο νεότερος σε ηλικία νικητής του DTM, θα είναι ο νέος αναπληρωματικός πιλότος της Mercedes.

Ένα νέο ταλέντο θα προσθέσει στο δυναμικό της η Mercedes. Η γερμανική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ο Πασκάλ Βεχρλάιν θα είναι ο νέος αναπληρωματικός πιλότος της και θα ακολουθήσει τα «ασημί βέλη» στα εναπομείναντα έξι Γκραν Πρι της σεζόν.

Ο 19χρονος (γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου 1994 στο Σιγκμάρινγκεν της Γερμανίας, ενώ έχει καταγωγή και από τον Μαυρίκιο) δεν είναι ευρύτερα γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Formula1, όμως όσοι παρακολουθούν έστω και λίγο το DTM τον έμαθαν από την Κυριακή (14/9). Αυτό διότι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο εν λόγω σπορ και έγινε ο νεότερος σε ηλικία νικητής στην ιστορία του αθλήματος.

Ωστόσο, στη Mercedes δεν είναι άγνωστος. Συγκεκριμένα, δούλεψε για πάνω από ένα μήνα στον προσομοιωτή της πρωτοπόρου στη βαθμολογία, ενώ την περασμένη εβδομάδα έλαβε μέρος σε δοκιμές αξιολόγησης νέων πιλότων της ομάδας του Μπράκλεϊ στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας συμπληρώνοντας 500 χιλιόμετρα με την W03 του 2012.

«Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε επίσημα τον Πασκάλ στην ομάδα, με τις πετυχημένες δοκιμές την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία. Έχει δουλέψει σκληρά φέτος στον προσομοιωτή παίζοντας πολύ σημαντικό ρόλο στις προετοιμασίες μας πριν τον αγώνα. Εκτός από τους Νίκο και Λιούις, είναι ο οδηγός με τη μεγαλύτερη εξοικείωση με όλες τις διαδικασίες της F1 W05 Hybrid. Είναι η σωστή επιλογή για τον ρόλο του αναπληρωματικού πιλότου.

Έκανε ένα σημαντικό βήμα την περασμένη εβδομάδα, όταν οδήγησε μονοθέσιο της Formula1 για πρώτη φορά και είμαστε χαρούμενοι που τον είδαμε να έχει ψύχραιμες και εντυπωσιακές δοκιμές. Αυτό ακολούθησε η φανταστική νίκη χθες στο DTM κάνοντας το πιο γνήσιο ταλέντο να μπορεί να λάμψει.

Ο Πασκάλ έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τον έχουμε μαζί μας», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, Τότο Βολφ. «Χάρηκα όταν έμαθα όι θα δώσω το παρών σε δοκιμές της Formula1 για τη Mercedes στο Πορτιμάο. Ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα μέχρι τώρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δεν υπήρχε άγχος, κάτι που με εξέπληξε. Απλά ένιωσα έτοιμος. Η στήριξη από την ομάδα και τον Τότο ήταν πολύ ενθαρρυντική και νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά. Βέβαια, βοήθησε το ότι έχω δουλέψει σκληρά στον προσομοιωτή από τον Φεβρουάριο. Για μένα είναι ένα όνειρο που βγήκε αληθινό, αρχικά με τις δοκιμές και τώρα με τον νέο ρόλο μου.

Όλη τη ζωή μου έχω δουλέψει σκληρά για να πάρω την ευκαιρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της F1. Πάντα ήταν στόχος μου να το κάνω με τη Mercedes-Benz», είπε με τη σειρά του ο Βεχρλάιν. Τέλος, να σημειωθεί ότι το 2011 κατέκτησε τον τίτλο στο ADAC Formel Masters, ενώ με μία νίκη και μία pole position τερμάτισε δεύτερος στη Formula3 Euroseries την αμέσως επόμενη χρονιά πριν πάει στο DTM το 2013.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!