Η DS ανεξάρτητη από τη Citroen μάρκα (video)

Γιάννης Καλογερόπουλος
Η DS ανεξάρτητη από τη Citroen μάρκα (video)
Από το 2015 αναμένεται η DS να τραβήξει το δικό της δρόμο, ανεξάρτητη από τη Citroen.

Η Citroen μετά από τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας των μοντέλων της σειράς DS, έκανε ταμείο και διαπίστωσε ότι έχει τη δυναμική να τραβήξει το δικό της δρόμο μακριά από τη μαμά εταιρεία.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 500.000 μονάδες αναμφίβολα η σειρά DS απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια ανεξάρτητη δύναμη που θα σταθεί μόνη της χωρίς τα σήματα της Citroen στο αμάξωμα των μοντέλων της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ισχυρού άντρα του ομίλου PSA, Carlos Tavares στους συναδέλφους του περιοδικού Autocar, «από το 2015 θα κάνουμε το διαχωρισμό της DS από τη Citroen. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε νέες πλατφόρμες κατασκευής, ούτε να έχουμε άλλους αντιπροσώπους, αλλά θα εστιάσουμε στον τρόπο και τα υλικά κατασκευής, ενώ θα έχουμε και διαφορετικά μηχανικά πρότυπα».

Στόχος είναι μέχρι το 2020 η DS να είναι ανταγωνίστρια της Audi. Πάντως δεν έχουν στόχο να χτυπήσουν τους Γερμανούς με τα ίδια τους τα όπλα, αφού σκοπεύουν να εστιάσουν αλλού. Κινητήριος μοχλός θα είναι η μοναδικότητα στη σχεδίαση και την ποιότητα, όπως μας εξάλλου μας αποκαλύπτουν και με το νέο τους πρωτότυπο που θα παρουσιάσουν στο Παρίσι, το DS Divine.

Επίσης, η γκάμα της DS θα διευρυνθεί από τα τρία στα έξι μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς μεγάλου για την αγορά της Κίνας, με τα διακριτικά DS9 και πιθανόν ενός ανταγωνιστή του Fiat 500, όσον αφορά την αγορά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!