Χάμιλτον: «Δεν αγνόησα εντολές»

Νίκος Τσιώκος
Χάμιλτον: «Δεν αγνόησα εντολές»
Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκαθάρισε πως δεν αγνόησε τις εντολές της Mercedes να μείνει πίσω και να σώσει καύσιμο και ελαστικά, ώστε να επιτεθεί στο τέλος.

Μετά το πρώτο και μοναδικό πιτ στοπ, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε εντολές από τον μηχανικό, Πίτερ Μπόνινγκτον, να μείνει πίσω και να σώσει καύσιμο και ελαστικά, ώστε να επιτεθεί στο τέλος του αγώνα. Όμως, ο Βρετανός πίστευε ότι δε θα είχε την ευκαιρία να περάσει τότε τον Νίκο Ρόσμπεργκ και γι' αυτό έκανε δύο ταχύτερα περάσματα και πίεσε τον ομόσταυλό του, που έκανε το λάθος, ώστε να πάρει τα ηνία.

Βέβαια, δεν είχε σκοπό να αγνοήσει τις εντολές της Mercedes, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. «Πίεζα για να τον περάσω (τον Ρόσμπεργκ), οπότε αυτό (το λάθος) άνοιξε τις πόρτες για όλα. Οι μηχανικοί είπαν ότι έπρεπε να μείνω πίσω, αλλά ήξερα από εμπειρίες ότι δεν ήταν αυτός ο τρόπος. Γι' αυτό επέλεξα άλλον δρόμο.

Το μονοθέσιο ήταν καλό, δεν μπορούσα να πάω πιο κοντά σε αυτό το σημείο. Η μόνη ευκαιρία ήταν στο πρώτο κομμάτι και την πήρα. Δεν αγνόησα τις εντολές της ομάδας. Έχω καλή σχέση με τον μηχανικό μου και με πραγματικά με καθοδήγησε. Αν έχανα λίγο χρόνο εδώ ή εκεί, θα μου έλεγε ότι δεν ξέρω πώς να το διορθώσω.

Ήθελαν τη νίκη όσο κι εγώ, προσπάθησαν να με καθοδηγήσουν με τον τρόπο που πίστευαν, όμως ο δικός μου δούλεψε καλύτερα από τον άλλο τρόπο. Με την πίεση θα ερχόταν η ευκαιρία. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Για οποιονδήποτε λόγο στην εκκίνηση υπήρχε πρόβλημα. Ευτυχώς κατάφερα να μη χάσω πολλές θέσεις.

Ποτέ δεν είχαμε εξασκηθεί σε μια εκκίνηση σαν αυτή. Δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω και ήλπιζα για το καλύτερο. Μετά απ' αυτό είχα μια μικρή μάχη με τον Φελίπε και ήταν πολύ δίκαιος στη στροφή», ήταν τα λόγια του Βρετανού, ο οποίος πανηγύρισε την έκτη νίκη του στη σεζόν και μείωσε στους 22 βαθμούς από τον Ρόσμπεργκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!