Αποδοκιμάστηκε και στη Μόντσα ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Αποδοκιμάστηκε και στη Μόντσα ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποδοκιμάστηκε και στη Μόντσα για το συμβάν με τον Χάμιλτον στο Σπα, κάτι που δεν του άρεσε, ενώ πιστεύει ότι η πίεση του ομόσταυλού του τον οδήγησε στο λάθος.

Μπορεί στη Mercedes να τα βρήκαν, όμως φαίνεται πως στη μνήμη του κόσμου είναι ακόμα... νωπό ό,τι συνέβη στο Σπα. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποδοκιμάστηκε στο βάθρο του Βελγίου, όπου πανηγύρισε τη νίκη, αλλά και σε αυτό της Μόντσα, όπου τερμάτισε δεύτερος. Οι αποδοκιμασίες δεν άρεσαν στον Γερμανό, ο οποίος ελπίζει το κοινό να ξεχάσει ό,τι έγινε και να τον συγχωρέσει.

«Δεν είναι ωραίο, αλλά τι μπορώ να πω; Απολογήθηκα και δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Ελπίζω ότι με τον χρόνο θα με συγχωρέσουν και θα το ξεχάσουν», είπε ο πιλότος της Mercedes. Όσο για το λάθος που έδωσε τη νίκη στον Λιούις Χάμιλτον, πιστεύει πως αυτό οφείλεται στην πίεση που του άσκησε ο Βρετανός.

«Ο Λιούις ερχόταν γρήγορα και έπρεπε να ανεβάσω τον ρυθμό μου. Ως αποτέλεσμα έγινε ένα λάθος. Ήταν πολύ κακό και μου στέρησε την πρωτιά στο τέλος, οπότε είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την άποψη. Η Μόντσα είναι μία από τις πιο δύσκολες πίστες για φρενάρισμα λόγω της χαμηλής κάθετης δύναμης της υψηλότερης ταχύτητας της χρονιάς.

Δεν είναι δικαιολογία. Είναι μία από τις προκλήσεις εδώ και δυστυχώς έκανα λάθος δύο φορές στον αγώνα. Βέβαια, δεν παύει να είναι μια δεύτερη θέση, που φέρνει πολλούς βαθμούς, άρα δεν πλήρης καταστροφή. Πρέπει να κοιτάξω την πραγματικότητα. Υπάρχει χειρότερο απ' αυτό, έχασα μόνο εφτά βαθμούς από τον Λιούις», πρόσθεσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!