Πάει Ντόνινγκτον Παρκ πριν την Ουαλία το Moto GP

Νίκος Τσιώκος
Πάει Ντόνινγκτον Παρκ πριν την Ουαλία το Moto GP
Στο Ντόνινγκτον Παρκ θα διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας για το Moto GP το 2015.

Αλλαγή... έδρας για το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας στο Moto GP, καθώς το 2015 θα διεξαχθεί στο Ντόνινγκτον Παρκ και όχι στο Σίλβερστοουν. Η συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των ανθρώπων της πίστας της Ουαλίας, η οποία θα αναλάβει το GP από την επόμενη χρονιά, και της Dorna Sports, κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ.

«Αφού ανακοινώσαμε την πολυετή συμφωνία με την Dorna πριν από τρεις εβδομάδες, προτεραιότητά μας ήταν να βρούμε και την τοποθεσία για το 2015. Είναι προς το συμφέρον όλων, ειδικά των οπαδών, να πάρουμε μια απόφαση το συντομότερο δυνατόν και στο Ντόνινγκτον Παρκ έχουμε μια τοποθεσία που μοιράζεται το όραμά μας για να μεγαλώσει το Moto GP στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο επικεφαλής του σιρκουί, Κρις Χέρινγκ.

Όσο για την εν λόγω συμφωνία, πρόκειται για πέντε χρόνια με την οψιόν ανανέωσης για πέντε ακόμη, αλλά η πίστα θα είναι έτοιμη από το 2016. «Η πίστα της Ουαλίας έχει δουλέψει πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσει το καλύτερο deal για τον Βρετανικό αγώνα και πιστεύουμε ότι το Ντόνινγκτον Παρκ θα προσφέρει έναν φανταστικό αγώνα το 2015.

Έχει μεγάλη ιστορία και έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια», δήλωσε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του Γκραν Πρι της Βρετανίας αργότερα μέσα στον μήνα που διανύουμε και πως το Ντόνινγκτον Παρκ υποδέχτηκε το Moto GP για 23 χρόνια, από το 1987 μέχρι το 2009.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!