Μικρό γρήγορο Nissan στα σκαριά

Μικρό γρήγορο Nissan στα σκαριά
Ο Carlos Ghosn δίπλα στο πρωτότυπο IDx Nismo αφήνει υποσχέσεις και γεννά όνειρα.

Εντυπωσιαστήκαμε όταν είδαμε αυτό το πρωτότυπο να παρουσιάζεται από τη Nissan. Το IDx Nismo έχει σχεδιαστικά στοιχεία, στην εξτρίμ εκδοχή τους, από το άκρως επιτυχημένο Datsun 510 από τη δεκαετία του ΄70 με το οποίο η εταιρεία είχε συμμετάσχει και σε αγώνες.

Ο πρόεδρος της Nissan καμαρώνει δίπλα του, αναγνωρίζοντας ότι το κοινό έχει όρεξη για ένα μικρό γρήγορο αυτοκίνητο με τη συμβολή της Nismo. Σίγουρα αυτό το σχέδιο του IDx Nismo είναι υπερβολικό, αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει περισσότερο γήινο, με πιο απλές γραμμές και με λύσεις έτοιμες από τα ράφια της εταιρείας που δεν θα βάλουν οικονομικά μέσα τη Nissan.

Κινητήρας μικρός σε κυβισμό υπάρχει, ο 1.6 τούρμπο από το Juke, ο οποίος υπό προϋποθέσεις και με τη φροντίδα της Nismo μπορεί να αποδώσει αρκετά πάνω από 200 ίππους. Επίσης το κιβώτιο μπορεί να προέρθει από το ίδιο αυτοκίνητο, το γνωστό μας αυτόματο CVT και μένει να βρεθεί η σωστή πλατφόρμα για να έχει αυτό το μικρό και τη μετάδοση της κίνησης στον σωστό άξονα, τον πίσω.

Σίγουρα θα είναι μια καλή περίπτωση, την οποία η Nissan θα πρέπει να διερευνήσει παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο μοντέλο πιο ρεαλιστικό από το IDx Nismo και να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του κοινού, αφού η ιαπωνική εταιρεία όπως έχει αποδειχθεί έχει «ρεύμα» στα γρήγορα αυτοκίνητα, δείτε GT-R και 370Z.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!