Άλλος ένας Χάμιλτον στους αγώνες αυτοκινήτου

Γιώργος Βαρίνος
Άλλος ένας Χάμιλτον στους αγώνες αυτοκινήτου
Ο Nicolas Hamilton, ο ετεροθαλής αδελφός του Lewis Hamilton που πάσχει από Εγκεφαλική Παράλυση ίσως να γίνει ο πρώτος οδηγός με ειδικές ανάγκες που θα τρέξει στο πρωτάθλημα BTCC το 2015!

Ο ετεροθαλής αδελφός του Lewis Hamilton, έχει ως στόχο το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού για το 2015. Ο Nicolas Hamilton ξεκίνησε αγωνιστικά την καριέρα του, στο Renault Clio Cup το 2011 και συνέχισε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού το 2013. Ο Nicolas Hamilton πάσχει από Εγκεφαλική Παράλυση. Η Εγκεφαλική Παράλυση (Cerebral Palsy), ή νόσος του Little, είναι πάθηση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ, δηλαδή εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός και παρεγκεφαλίδα), και προέρχεται από μη εξελισσόμενη βλάβη αυτών. Εκδηλώνεται με διάφορες κινητικές διαταραχές (σπαστικότητα, αθέτωση, αταξία, δυσκαμψία, ατονία), και η οποία ενίοτε αλλά όχι πάντα συνοδεύεται από διανοητική καθυστέρηση. Αποτελεί σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα, -λόγω της μεγάλης δυσκολίας αν όχι της αδυναμίας, στη θεραπεία - αλλά όχι για τον μαχητή Nick. Ο Nicolas Hamilton έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα των κάτω άκρων του, με ένα σύστημα που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε ένας άλλος μέγιστος αθλητής, ο Alex Zanardi. Όλα τα χειριστήρια έχουν ανέβει στο τιμόνι και δεν χρησιμοποιούνται τα κάτω άκρα.

Ο ίδιος ο
Hamilton εξηγεί: «Μια πτυχή της αναπηρίας μου είναι ότι μπορώ να σκοντάψω ή να πέσω στα καλά καθούμενα, και σε άλλους ανθρώπους μπορεί να συμβεί αυτό αλλά για μένα είναι καθημερινή μου ρουτίνα. Έτσι έχω αναπτύξει εξαιρετικά τα χέρια μου. Πρέπει κάθε φορά που πέφτω να μπορώ μόνος μου να βοηθηθώ και να σταθώ ξανά στα πόδια μου. Όσο για το 2015, αν και ακόμα αισθάνομαι ότι έχω πολλά να μάθω σε αγώνες, θα πιέσω τον εαυτό μου για να επιτύχουμε αποτελέσματα και να υπερβούμε τις προσδοκίες μου, και ελπίζω αγωνιστικά στο BTCC να αποδείξω σε όλους πως θα επιστρέψω την εμπιστοσύνη τους με αξιόλογα αποτελέσματα. Κύρια φιλοδοξία μου δεν είναι μόνο να ανταγωνιστώ τους υπόλοιπους συναθλητές μου, αλλά και να εμπνεύσω όλους με ειδικές ανάγκες, να αγωνιστούν για τους στόχους τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ανεξάρτητα από την κατάστασή τους.»

Μπράβο Nicolas. Είσαι ήδη πρωταθλητής!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!