Απολογήθηκε παντού ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Απολογήθηκε παντού ο Ρόσμπεργκ
Έπειτα από την απολογία σε Βολφ, Λόου, ο Νίκο Ρόσμπεργκ απολογήθηκε στους πάντες και παραδέχτηκε γι' ακόμα μια φορά το λάθος του στο Σπα.

Αφού συναντήθηκε με τους Τότο Βολφ, Πάντι Λόου και Λιούις Χάμιλτον, ο Νίκο Ρόσμπεργκ απολογήθηκε στη Mercedes για ό,τι έγινε στο Σπα και στους οπαδούς του. Ο Γερμανός παραδέχτηκε εκ νέου το λάθος του και χαρακτήρισε το συμβάν ως λάθος κρίσης από τον ίδιο.

«Από το Γκραν Πρι του Βελγίου στο Σπα ξόδεψα πολύ χρόνο σκεφτόμενος τι έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα και το συζήτησα με την ομάδα. Ήδη έχω εκφράσει τη λύπη μου για το συμβάν, αλλά αφού συναντήθηκα με τον Τότο, τον Πάντι και τον Λιούις σήμερα, θέλω να πάω ένα βήμα πιο πέρα και να το περιγράψω ως λάθος κρίσης από την πλευρά μου.

Ο νούμερο 1 κανόνας για τους ομόσταυλους είναι να μη συγκρουόμαστε, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη. Γι' αυτό το λάθος απολογούμαι στον Λιούις και στην ομάδα. Επίσης, θέλω να πω συγγνώμη στους οπαδούς, που στερήθηκαν τη μάχη μας για την πρωτιά στο Βέλγιο. Ο Λιούις κι εγώ έχουμε ξεκάθαρες οδηγίες για το πώς να τρέξουμε.

Ως οδηγοί έχουμε ξεκάθαρη υπευθυνότητα προς την ομάδα, τους οπαδούς, τους συνεργάτες μας και τη Mercedes-Benz να έχουμε καθαρούς αγώνες. Πρέπει να την πάρουμε πολύ σοβαρά. Ανυπομονώ να συμπεριλάβω στη σεζόν σκληρό και δίκαιο ανταγωνισμό εντός και εκτός πίστας μέχρι και τον τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι», ανέφερε σε δήλωσή του.

Χάμιλτον: «Και οι δύο κάναμε λάθη»

Από την πλευρά του, ο Χάμιλτον φάνηκε να αποδέχεται την ομολογία του ομόσταυλού του, καθώς σε δήλωσή του τόνισε πως και οι δύο έκαναν λάθη. «Σήμερα ήρθαμε μαζί ως ομάδα και συζητήσαμε τις διαφορές μας. Ο Νίκο κι εγώ δεχτήκαμε ότι αμφότεροι κάναμε λάθη και ότι θα ήταν λάθος να πούμε ποιος είναι χειρότερος απ' τον άλλο.

Το σημαντικό είναι να ανεβούμε ως ομάδα μέσα από αυτές τις καταστάσεις. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί, σαν ομάδα. Υπάρχουν βαθιά θεμέλια που ακόμα υπάρχουν για μένα και τον Νίκο, παρά τις δύσκολες στιγμές και τις διαφορές. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, το πιο δυνατό γκρουπ από άτομα που έχουν εργαστεί για να μας δώσουν το καλύτερο μονοθέσιο.

Είναι σημαντικό που ποτέ δεν το ξεχνάμε και τους δίνουμε τα αποτελέσματα που αξίζουν. Σήμερα ο Τότο και ο Πάντι μας είπαν πως πρέπει να αγωνιζόμαστε από εδώ και πέρα, δίκαια και με σεβασμό.

Οι οπαδοί θέλουν να δουν μια καθαρή μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν και αυτό θέλουμε να τους δώσουμε. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος από εδώ, αλλά υπόσχομαι ότι θα δώσω τα πάντα και περισσότερα για να πάρω το πρωτάθλημα για την ομάδα μου, για την οικογένειά μου και για τους οπαδούς μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!