Από άλλο πλανήτη το Chevrolet Niva concept

Από άλλο πλανήτη το Chevrolet Niva concept
Το αγρίμι από τη Ρωσία εκσυγχρονίζεται, αποκτώντας νέα αισθητική και κινητήρα.

Το Niva περνάει μετά από πολλά χρόνια στην επόμενη φάση της ζωής του. Σε συνεργασία με τη Chevrolet η Lada δημιούργησε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, με αισθητική που σε τίποτα δεν θυμίζει το σκληροτράχηλο μοντέλο από τα βάθη της Ρωσίας, τουλάχιστον στην concept εκδοχή του.

Το Chevrolet Niva έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στην έκθεση της Ρωσίας, ωστόσο, μια ακόμα διαρροή μοντέλου το έφερε στις οθόνες μας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ ρωσικού περιοδικού, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες, το νέο Niva θα έχει μήκος 4.316 χιλ. δηλαδή θα είναι 260 χιλ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του.

Σε επίπεδο ανάρτησης, διατηρεί την ανεξάρτητη διάταξη στον πίσω άξονα, ενώ εμπρός πλέον υιοθετήθηκαν γόνατα ΜακΦέρσον. Η μετάδοση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς, ενώ για την κίνηση θα φροντίζει ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ της Peugeot με χωρητικότητα 1,8 λίτρων και απόδοση 136 ίππων.

Αυτό θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με πέντε σχέσεις, το οποίο θα προέρχεται από την GM. Ωστόσο, μεγάλη έλλειψη θα είναι η απουσία ενός diesel κινητήρα, αφού η εξέλιξη του κρίθηκε ασύμφορη οικονομικά και έτσι δεν θα υπάρχει στη γκάμα του νέου Niva.

Επιπλέον, αυτά που καθιστούν ξεχωριστό το νέο Niva είναι η προστατευτική ποδιά του κινητήρα, η σκάρα οροφής και τα τεράστια χωμάτινα ελαστικά 16 ιντσών με ρεζέρβα ίδιων διαστάσεων τοποθετημένη έξω από το αυτοκίνητο, στην πίσω πόρτα του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!