Έκλεστοουν: «Πρόθυμοι οι Έλληνες για Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν: «Πρόθυμοι οι Έλληνες για Formula1»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν τόνισε πως η χώρα μας είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει Γκραν Πρι της Formula1, με την ονομασία αυτού να έχει κατοχυρωθεί ως Μεσογειακό GP.

Η προσπάθεια που γίνεται για κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula1 στη Δραπετσώνα είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο παρουσιάστηκε και η Επιτροπή Ανάληψης Αγώνων Formula1, με τον επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, Θανάση Παπαθεοδώρου, να τονίζει πως «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως τα έχουμε σχεδιάσει, τότε θα δούμε αγώνα το 2017».

Στην εν λόγω προσπάθεια υπάρχει η στήριξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αλλά και του Μπέρνι Έκλεστοουν. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μίλησε για πρώτη φορά για το ενδεχόμενο η χώρα μας να φιλοξενήσει Γκραν Πρι.

Ο 83χρονος τόνισε σε δηλώσεις του στο CNN πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να το πράξει αυτό, ενώ στις 30 Μαΐου η εταιρεία του κατοχύρωσε την ονομασία «Μεσογειακό Γκραν Πρι». «Οι Έλληνες είναι πρόθυμοι. Θέλουν να συναντήσω τον πρωθυπουργό ή τον δήμαρχο. Θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν τα χρήματα», ήταν τα λόγια του Έκλεστοουν.

Στο CNN μίλησε και ο κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος στάθηκε στη στήριξη του πρωθυπουργού και τόνισε το κέρδος της διεξαγωγής ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στήριξε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αγώνες F1 και ανυπομονεί για την εντολή από τις σχετικές διεθνείς ομοσπονδίες για την υλοποίηση του πρότζεκτ Dielpis Formula1.

Το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η εμπειρία μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, αποτελεί διαπιστευτήριο για εμάς», πρόσθεσε ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τον... ντόρο που γίνεται περί διεξαγωγής αγώνα F1 στην Ελλάδα και στη Δραπετσώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!