50 νίκες για Red Bull στο Σπα

Νίκος Τσιώκος
50 νίκες για Red Bull στο Σπα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Διαβάστε όλα τα στατιστικά από το Γκραν Πρι του Βελγίου. Τις 50 νίκες έφτασε η Red Bull στη Formula1, ενώ ο Μπότας έχει περισσότερες παρουσίες στο βάθρο απ' ό,τι είχε η Williams από το 2007 μέχρι πέρυσι.

Την τρίτη νίκη του στη σεζόν και δεύτερη σερί πανηγύρισε στο Βέλγιο ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Αυστραλός χάρισε στη Red Bull την 50ή της νίκη στη Formula1, με την πρώτη να είναι στην Κίνα το 2009 με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Μάλιστα, ο Ρικιάρντο έγινε ο πρώτος Αυστραλός που κέρδισε στο Σπα, μετά τον Τζακ Μπράμπχαμ το μακρινό 1960.

Από την πλευρά του, ο... υπεύθυνος για τους τέσσερις τίτλους των «κόκκινων ταύρων», Άντριαν Νιούι, έφτασε τις 150 νίκες στο σπορ. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε για τρίτη φορά φέτος, αλλά και ότι ο Βαλτέρι Μπότας ξεπέρασε τη Williams!

Ο Φινλανδός μετράει πλέον τέσσερις παρουσίες στο βάθρο μέσα στη χρονιά, με τη βρετανική ομάδα να έχει συνολικά τρεις από το 2007 μέχρι και πέρυσι! Επίσης, αυτό ήταν το πρώτο πόντιου για τη Williams επί βελγικού εδάφους μετά το 2002 και τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.

Επιπλέον, ο Φερνάντο Αλόνσο παρέμεινε ο μοναδικός πιλότος που έχει τερματίσει εντός των βαθμών σε κάθε αγώνα φέτος, ενώ για πρώτη φορά στη σεζόν ο Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε μπροστά του, καθώς είδε την καρό σημαία τέταρτος, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμά του μέσα στο 2014.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ντανιίλ Κβιάτι τερμάτισε για πέμπτη φορά εντός των βαθμών, ενώ ο Αντρέ Λότερερ πραγματοποίησε το συντομότερο ντεμπούτο, αφού εγκατέλειψε μόλις στον πρώτο γύρο του αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!