Ω λα λα η…Lada!

Γιώργος Βαρίνος
gazzetta default image fallback
Ποιος είπε ότι οι Ρώσοι φτιάχνουν μόνον κακάσχημα αυτοκίνητα; Το νέο Lada Vesta βάζει τα γυαλιά με το αέρινο ντιζάιν του σε αρκετά ευρωπαϊκά και ιαπωνικά μοντέλα.

Φτάνει σε λίγες ημέρες η στιγμή της αποκάλυψης για ένα μοντέλο, που σηματοδοτεί ένα σημείο καμπή στην ιστορία της Lada. Το νέο Vesta θα παρουσιαστεί περί τα τέλη Αυγούστου στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας και αποτελεί ένα πέρα για πέρα μοντέρνο αυτοκίνητο, τουλάχιστον όσον αφορά στον σχεδιασμό του. Διόλου περίεργο βέβαια, καθώς οι γραμμές τους προέρχονται από τον Στιβ Μάτιν, γνωστό ντιζάινερ και σχεδιαστή μοντέλων, όπως το πανέμορφο Volvo XC60. Το κόμπακτ σεντάν θα βασιστεί σε ένα εντελώς νέο πάτωμα και θα εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων της μητρικής Renault.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ χειροκίνητου σαζμάν και του προαιρετικού αυτόματου, ενώ το αυτοκίνητο θα πληροί όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και άνεσης. Στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται μετωπικοί αερόσακοι, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αισθητήρες βροχής για τους υαλοκαθαριστήρες, κλπ. Οι τιμές του νέου Vesta θα ξεκινούν από 400.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου 8.300 ευρώ. Η Lada πήρε όπως φαίνεται για τα καλά φόρα, καθώς θα παρουσιάσει στην Έκθεση της Μόσχας εκτός από το Vesta ένα πρωτότυπο πεντάθυρο μοντέλο και ένα μικρό SUV στα πρότυπα του Ford EcoSport.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!