VW Polo 1.4 TDI

Γιώργος Βαρίνος
VW Polo 1.4 TDI
Το νέο Polo 5ης γενιάς με τον απίθανο Diesel κινητήρα των 1.400 κ.εκ. και τους 90 ίππους ισχύος, είναι η χρυσή τομή, οικονομίας και κόστους απόκτησης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο.

Tο Polo κάνει ελαφρύ facelift και εξοπλίζεται με μια νέα σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel με προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Το πιο σημαντικό μοντέλο της νέας 5ης γενιάς Polo, είναι κατά την γνώμη μας το μοντέλο με τον 1.400άρι, 3κύλινδρο κινητήρα diesel με τους 90 ίππους και την σχεδόν εξωπραγματική κατανάλωση των 3.4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.
Όταν οδηγήσαμε το αυτοκίνητο στην επίσημη παρουσίαση δεν μπορέσαμε στις διαδρομές γύρω από το Καπανδρίτι και τον Βαρνάβα να πέσουμε κάτω από τα 4.5 λίτρα. Ωστόσο λίγες ημέρες μετά, με «ειδική» οδήγηση, προς το Πόρτο Γερμενό, είδαμε την απίστευτη κατανάλωση των 3 μόλις λίτρων! Άρα τα 3.4 λίτρα που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι εφικτά σε μακρύ ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο. Στην πόλη, φυσικά η κατανάλωση δεν μπορεί ... Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή με πολλές φωτογραφίες και video, στο περιοδικό inMotion. Εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!