Αλλαγή «κεφαλής» στη Mazda Europe

Αλλαγή «κεφαλής» στη Mazda Europe
Νέος επικεφαλής σχεδιασμού στη Mazda τέθηκε ο Kevin Rice.

Ο Kevin Rice έρχεται να αντικαταστήσει τον Peter Birtwhistle, ο οποίος θα παραιτείται μετά από 26 χρόνια στη Mazda Europe. Ο 50χρονος ταλαντούχος σχεδιαστής είχε και παλαιότερα, το 1990, 5ετή θητεία στη Mazda, αλλά και πλούσιο βιογραφικό, που περιλαμβάνει αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW.

Ο Peter Birtwhistle πήγε στη Mazda το 1988 και ανέλαβε επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος από το 1999. Μεταξύ άλλων, έχει πάρει αρκετά βραβεία για τη δουλειά του, όπως το «Auto Bild Design 2013» για το νέο Mazda 6 και το «Red DOT Design 2013», ενώ το ίδιο βραβείο κέρδισε και το 2014 για το σχεδιασμό του Mazda 3, ενώ και τα δυο μοντέλα κέρδισαν το βραβείο «World Car Design of the Year».

«Η Mazda έχει μακρά παράδοση στην Ευρώπη με τα εκπληκτικά της σχέδια, τα οποία την καθιστούν την πιο «ευρωπαϊκή» από τις Ιαπωνικές μάκρες. Αυτό, σε μεγάλο βαθμό το οφείλουμε στον Peter και στο πάθος του για το σχεδιασμό και τα αυτοκίνητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Mazda Motor Europe, Jeff Guyton. «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Peter για τη συνεισφορά του στην επιτυχία της Mazda και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στην υποστήριξή του. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάλογα ταλαντούχο διάδοχο, όπως είναι ο Kevin, ο οποίος θα συνεχίσει τη δουλειά του Peter με επιτυχία, ενώ ταυτόχρονα εκπροσωπεί τους σχεδιαστές νέας γενιάς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!