10 στα 10 ο μικρός στο Brickyard

Γιώργος Βαρίνος
10 στα 10 ο μικρός στο Brickyard
Γράφει ιστορία ο Marc Marquez στο ΜotoGP, νικώντας και στον αγώνα της Ινδιανάπολης με δεύτερο τον πολύ καλό και σταθερό Lorenzo και τρίτο τον Rossi.

Σε ρεσιτάλ για έναν, τελείωσε ο αγώνας του MotoGP στην Ινδιανάπολη. Ο εξωγήινος Marc Marquez απέδειξε πως δίκαια βρίσκεται σε αυτήν την θέση καθώς καθάρισε εύκολα τις δύο Yamaha των Lorenzo και Rossi, δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας και εξασφάλισε την δέκατη στη σειρά νίκη του, ισοφαρίζοντας τον Mick Doohan με το αντίστοιχο ρεκόρ του από το 1997. Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Rossi να έχει διαβολική όρεξη. Στην δεύτερη κιόλας στροφή, o Γιατρός πέρασε πρώτος με δεύτερο τον Marquez και τρίτο τον Lorenzo και διατήρησε τη θέση του μέχρι τη στιγμή που ο Lorenzo πήρε τα πάνω του και πίστεψε πως μπορεί να περάσει τον Marquez. Η αλήθεια ήταν βέβαια διαφορετική. Ως δεύτερος ο Marquez δεν βιαζόταν να περάσει τον Rossi που είχε μεν καλό ρυθμό, αλλά ήταν αργότερος και από τον Marquez και από τον Lorenzo. Με τον Lorenzo να κολλάει τον τροχό του στον Marquez και να προσπαθεί να τον περάσει ο Marquez στάθμισε την κατάσταση άφησε να τον περάσει ο Lorenzo και σκέφτηκε πως θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό να τους περάσει και τους δύο στην επόμενη κιόλας στροφή. Και αυτό έκανε. Τα Yamaha μπλέχτηκαν και ο Marquez τους καθάρισε και τους δύο ξερά μένοντας μόνος στην κορυφή. Από εκεί και πέρα το θέμα ήταν διαδικαστικό. Κάποια στιγμή πέρασε και ο Pedrosa, τον πολύ καλό Dovizioso που μέχρι τη μέση περίπου του αγώνα κρατούσε άνετα την 4η θέση. O Brandl έπεσε μάλλον σε μια σύγκρουση με τον Aleix Espargaro. O Marquez συνεχώς με ταχύτερους γύρους μεγάλωνε την διαφορά με τον Rossi και ο ιταλός με την σειρά του βραδυπορούσε τον Lorenzo. Δίχως ιδιαίτερη πίεση και ρίσκο, ο ισπανός βρήκε μια ευκαιρία, πέρασε τον Γιατρό και έκανε μια σεβαστή διαφορά 1,5-2 δευτερολέπτων που την κράτησε μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν. 1-2-3 Marquez - Lorenzo - Rossi σε έναν αγώνα δίχως πολλές συγκινήσεις με τον μικρό Ισπανό, να δείχνει για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε μια δική του κλάση...

*Brickyard λέγεται η πίστα της Ινδιανάπολης, καθώς ήταν αρχικά στρωμένη με τούβλα! Έτσι υπάρχει τιμής έκενεν μια σειρά τούβλα στην εκκίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!