Το Audi S1 ΑΒΤ με 310 ίππους

Το Audi S1 ΑΒΤ με 310 ίππους
Από τους 231 εργοστασιακούς ίππους, το S1 με τη βοήθεια του ABT πάει στους 310 ίππους.

Γερμανική συμμαχία, με τον βελτιωτικό οίκο ABT να πειράζει τη μικρή βολίδα της Audi και να στέλνει τη δύναμη περίπου μια εκατοντάδα ίππους επάνω. Ο γνωστός και κυρίαρχος στα γρήγορα αυτοκίνητα του ομίλου VW, 2.0 TFSI στη βασική του έκδοση, κάτω από το καπό του S1 αποδίδει 231 ίππους.

Τώρα, με τις αλλαγές του ABT, η ισχύς εκτοξεύτηκε στους 310 ίππους και η ροπή στα 440 Nm! Καθόλου άσχημα για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο, που βάζει τη δύναμή του κάτω χρησιμοποιώντας και τους τέσσερις τροχούς για τη μετάδοση της κίνησης.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τη βελτίωση, ούτε με τις επιδόσεις που έχει τώρα το αναβαθμισμένο Audi S1, αλλά σίγουρα θα επιταχύνει γρηγορότερα στη μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα από το εργοστασιακό που χρειάζεται 5,8 δλ.

Επιπλέον των βελτιώσεων στον κινητήρα, αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση, η οποία είναι χαμηλότερη κατά 30 χιλ. και σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά 225/35 υπόσχονται καλύτερη οδική συμπεριφορά και περισσότερη πρόσφυση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!