Hennessey Venom F5 με 1.400 ίππους

Hennessey Venom F5 με 1.400 ίππους
Το Venom F5 είναι η αναβάθμιση του GT και μετρά την ταχύτητα με κλίμακα τυφώνων.

Τα 467 χλμ./ώρα θα φτάνει η μέγιστη ταχύτητα του Venom F5, του νέου δημιουργήματος της Hennessey, πολύ περισσότερα από τον προκάτοχό του Venom GT των 435 χλμ./ώρα.

Το όνομα του προέρχεται από την κλίμακα Fujita που μετράνε την ταχύτητα των τυφώνων, με ανέμους που ξεπερνούν τα 512 χλμ./ώρα. Άκρως εντυπωσιακό, όπως εξάλλου και όλο το αυτοκίνητο, από τη σύλληψη, έως την εκτέλεση.

Τη βάση για τη δημιουργία του αποτελεί μια Lotus, αλλά με ελάχιστα να έχουν μείνει επάνω της για να την θυμίζουν. Αλλαγές σε όλους τους τομείς, ώστε το Venom να μπορεί να αντεπεξέρθει στην αυξημένη ισχύ του βελτιωμένου με μεγαλύτερα τούρμπο V8 κινητήρα των 7,0 λίτρων.

Η απόδοσή του τώρα, στην περίπτωση του Venom F5 έφτασε τους 1.400 ίππους, με το βάρος του αυτοκινήτου να περιορίζεται στα μόλις 1.300 κιλά. Επιδόσεις σχετικά με αυτό το νέο μοντέλο της Hennessey δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά για να έχετε μια εικόνα των επιδόσεών του σας παραθέτουμε τις αντίστοιχες του Venom GT των 1.244 ίππων.

Από στάση μέχρι τα πρώτα… 300 χλμ./ώρα χρειάζεται 13,63 δλ. ενώ μέχρι τα 322 χλμ./ώρα λιγότερο από 14,51 δλ. Λογικά, η Venom F5 θα έχει καλύτερες επιδόσεις, αφού, εκτός από μεγαλύτερη δύναμη, έχει και καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή, με 0,40 αντί για 0,44 της Venom GT.

Τέλος, η τιμή της αναμένεται να ξεπερνάει τα 1,2 εκατομμύρια δολάρια που στοιχίζει τώρα η Venom GT, η οποία έχει προγραμματιστεί για την κατασκευή 29 αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!