Έρχεται το νέο Hyundai i20 (pics+video)

Έρχεται το νέο Hyundai i20 (pics+video)
Ενώ εμείς στην Ευρώπη περιμένουμε την πρεμιέρα του νέου i20 τον Οκτώβριο, στην έκθεση του Παρισιού, φαίνεται ότι οι Ινδοί θα με προσπεράσουν αφού την ανακοίνωσαν για τις 11 Αυγούστου.

Το Hyundai i20 περνά στη δεύτερη γενιά του και αναμένεται να είναι σαφώς πιο δυναμικό σε εμφάνιση, αλλά και βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. Η Hyundai έδωσε επίσημα τα πρώτα σκίτσα που αφορούν τη σχεδίαση του νέου i20, ωστόσο, στο διαδίκτυο μέσω Ινδίας διέρρευσαν και οι πρώτες φωτογραφίες, μαζί με ένα βίντεο που προαναγγέλλει την παρουσίαση του μοντέλου στις 11 Αυγούστου.

Προφανώς οι Ινδοί προηγούνται από εμάς, αφού η επίσημη παρουσίαση του νέου i20 στην Ευρώπη έχει οριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου στην έκθεση του Παρισιού. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία οι σχεδιαστές του τμήματος της Hyundai στο Rüsselsheim της Γερμανίας, όπου έχει έδρα το ευρωπαϊκό κέντρο της κορεατικής μάρκας, δεν έδειξαν πολύ τόλμη.

Ακολούθησαν τις βασικές γραμμές που χαρακτήριζαν και την προηγούμενη γενιά, εκμοντερνίζοντας απλώς το σύνολο για να σταθεί απέναντι στον απαιτητικό ανταγωνισμό της κατηγορίας των supermini, που έρχεται κυρίως από την Ευρώπη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ινδία, το νέο i20 θα είναι ελαφρώς πιο μεγάλο, με το μήκος του όμως να παραμένει όπως και στην προηγούμενη γενιά κάτω από τα τέσσερα μέτρα. Μεγαλύτεροι θα είναι και οι διαθέσιμοι χώροι στο εσωτερικό, ενώ και το επίπεδο εξοπλισμού θα είναι πλουσιότερο και θα συνοδεύεται από αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών και κατασκευής.

Στον τομέα των κινητήρων, στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να οι γνωστοί diesel 1,1 και 1,4 λίτρων, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε και πιο αποδοτικές εκδοχές των βενζινοκινητήρων 1,2 και 1,4 λίτρων και πολύ πιθανόν να δούμε έναν νέο 3κύλινδρο 1,1 λίτρων και ένα 4κύλινδρο 1.25 λίγο αργότερα μέσα στο 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!