9αρι κιβώτιο η Mercedes E-Class από το Σεπτέμβριο

9αρι κιβώτιο η Mercedes E-Class από το Σεπτέμβριο
Από το Σεπτέμβριο η E-Class θα διατίθεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με εννέα σχέσεις που θα αντικαταστήσει το 7G-Tronic.

Παρά το γεγονός ότι η E-Class βρίσκεται στα μισά της ζωής της, με πρόσφατη ανανέωση που ήρθε πριν ένα χρόνο, η Mercedes-Benz αποφάσισε να την αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο.

Έτσι, περίπου δυο χρόνια πριν την παρουσίαση της νέας γενιάς της, η E-Class αποκτά ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το πρώτο με εννέα σχέσεις. Αυτό έρχεται να αντικαταστήσει σταδιακά το 7G-Tronic με τις επτά σχέσεις, παρουσιάζοντας καλύτερες απόδοση σε όλους τους τομείς.

Την πρεμιέρα του θα την κάνει στην έκδοση E 350 BlueTEC σε όλες τις εκδοχές αμαξώματος. Η κατανάλωση τώρα παρουσιάζεται μειωμένη, με την εκπομπή CO2 να είναι κατά 17 γρ./χλμ. χαμηλότερη, ενώ αντιθέτως ο 3λιτρος diesel κινητήρας είναι αναβαθμισμένος σε ισχύ, αποδίδοντας 258 ίππους, αντί για 252.

Την ίδια στιγμή η E 220 BlueTEC θα έχει αυξημένη κατά 7 ίππους ισχύ, φτάνοντας τώρα τους 177, ενώ θα παρουσιάζει μείωση κατά 16 γρ./χλμ. στην εκπομπή CO2, συνεχίζοντας όμως να συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-Tronic .

Επίσης, αναβάθμιση θα γίνει και στην έκδοση E 400, όπου τη θέση του 3λιτρου κινητήρα με τα δυο τούρμπο, παίρνει ένα νέος 3,5 λίτρων με ίδια απόδοση, 333 ίππους και 480 Nm ροπής, αλλά με χαμηλότερη εκπομπή CO2 κατά 17 γρ./χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!